Contrabanda, în vizorul poliţiei

În perioada 13-14 februarie ofiţerii de investigare a criminalităţii economice din cadrul  Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş au acționat pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse din tutun și a actelor de comerț ilicit, pe raza municipiului Baia Mare şi a oraşului Tăuţii Măgherăuş.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost verificați doi agenți economici și şapte persoane fizice, fiind constatate trei infracţiuni de contrabandă. De asemenea, organele de cercetare penală din cadrul poliţiei au finalizat activitățile de urmărire penală desfășurate într-un dosar penal în care s-au efectuat cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de contrabandă, faptă prev. de art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006, înaintând dosarul unității de parchet competente, cu propunerea de emitere a rechizitoriului și sesizarea instanței de judecată.

În sarcina bănuitului s-a reținut că acesta a deținut și transportat cu autoturismul pe DN1C, pe raza localităţii Tăuții Măgherăuș, cantitatea de 4970 pachete de țigarete provenite din contrabandă, cauzând astfel un prejudiciu bugetului consolidat al statului în sumă de 60.998 lei. Alte 1.840 de țigarete provenite din contrabandă, în valoare de 1.200 de lei, au fost indisponibilizate la Baia Mare.

Polițiștii de la investigare a criminalității economice vor desfășura și în perioada următoare acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

Photo: Arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.