Copiii defavorizați pot avea un telefon sau o tabletă pentru a participa la cursurile on-line! Vezi soluția propusă de av. Daniela Onița Ivașcu!

Copiii defavorizați pot avea un telefon sau o tabletă pentru a participa la cursurile on-line! Vezi soluția propusă de av. Daniela Onița Ivașcu!

“Este binecunoscut faptul ca la toate nivelurile decizionale se discuta variante de achizitie a tabletelor sau telefoanelor inteligente destinate cursurilor on-line, pentru copiii lipsiti de posibilitatea reala de a avea acces la tehnologie.
M-am gandit la o variantă care nu implică strangeri sau alocări de fonduri prin hotărări politice:

-Stim cu totii ca institutiile publice , cum ar fi in cazul Sighetului, Primaria, institutiile din subordinea acesteia,Spitalul Municipal,…dar si marile firme private sau cu capital de stat care activeaza pe teritoriul administrativ al municipiului nostru au abonamente de valori mari si cu multe numere de telefon necesare pentru a-si exercita activitatea curentă.

-Aceste abonamente sunt conform promotiilor furnizorilor de servicii de internet si telefonie mobile generatoare de puncte in schimbul carora, beneficiarii de servicii care plătesc la timp si intocmai abonamentele, primesc la schimb diverse gadget-uri printre care se numara si tabletele sau telefoanele inteligente la alegere.

Fac un apel catre toti managerii de institutii să verifice această metodă și fără să cheltuie nici un leu pot să rezolve împreună o mare si dureroasă problema a învătămantului actual.
Aceste potențiale tablete si telefoane pot fi centralizate de Directia de Asistentă Socială din cadrul Primariei Sighetu Marmației care are datele necesare despre familiile cu multi copii si cu situatii deosebit de grele.

Nu spun ca această metodă va rezolva in totalitate cazurile elevilor care nu au posibilitatea de a-și cumpara o tabletă sau un telefon inteligent dar este un inceput fezabil,fara costuri si presupune doar implicare si cativa pasi organizatorici.

Eu cred ca in Sighet sunt mii de abonamente care iși pot tranforma punctele in tablete si/sau telefoane, pe care apoi le pot dona organizat dupa modelul de mai sus.Voi discuta personal cu cei de la Direcția de Asistentă socială, un colectiv sufletist, profesionist si harnic care va gestiona cu acuratețe acest demers si va găsi si o soluție simplă si ieftină de asigurare a conexiunii la internet a acestor telefoane donate.Supun dezbaterii publice această metoda care poate da roade substanțiale in cateva săptămăni.Orice persoană fizică sau juridică poate aplica acest proiect si va trăi placuta emoție știind ca un copil sărac va putea avea importanta sansă de a învața.”Va multumesc tuturor , a transmis av. Daniela Onița Ivașcu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.