CORA investește în TINERII MARAMUREȘENI și în VIITORUL STUDENȚILOR!

 poza5Vineri, 21 august 2015, de la ora 11.00, la Hotel Ambasador din Baia Mare a avut loc lansarea proiectului POSDRU/189/2.1/G/156060, parteneri cora România și FGC ACTIV GRUP. Astfel, a fost implementat proiectul Competenţe practice pentru viitorii absolvenţi din învăţământul superior – COMPETENT!, în colaborare cu mediul academic, începând cu data de 1 iulie 2015, termenul de finalizare fiind decembrie 2015. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investește în Oameni! Axa prioritară nr. 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii” Domeniul major de intervenţie 2.1. „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”. Hipermarketul cora Baia Mare s-a deschis în noiembrie 2010 în Gold Plazza şi are o suprafaţă de vânzare de 4590 m2, 21 case de marcat și un număr de 220 de angajaţi.

 Grupul țintă îl reprezintă 150 de studenți înmatriculați în sistemul național de învățământ

Obiectivul general al proiectului este crearea unui parteneriat performant între mediul academic şi angajatori cu scopul dobândirii, dezvoltării cunoştintelor şi a aptitudinilor de muncă ale studenţilor pentru facilitarea unei inserţii optime a acestora pe piaţa muncii. Activităţile rulate în cadrul proiectului vizează un grup ţintă format din 150 de studenţi inmatriculaţi în sistemul naţional de învăţământ (licenţă sau master) din cadrul universităţilor din Baia Mare.

poza6Stagiile de practică se vor desfăşura la cora Baia Mare şi vor fi realizate în 4 domenii de specializare: Resurse Umane, Comerţ, Marketing, Management. Prin acest proiect se asigură dezvoltarea resursei umane pentru integrarea durabilă pe piaţa muncii prin promovarea învăţării pe tot parcursul vieţii, pentru dobândirea cunoştintelor şi dezvoltarea aptitudinilor de muncă a cel puţin 150 de studenţi înmatriculaţi în sistemul naţional de învăţământ (licenţă sau master) din cadrul universităţilor din Baia Mare, pentru îmbunătăţirea inserţiei acestora pe piaţa muncii si creşterea ratei de ocupare la nivel naţional. Desfăşurarea activităţilor propuse pentru minim 150 de studenţi înmatriculaţi în sistemul naţional de învăţământ (licenţă sau master) din cadrul universităţilor din Baia Mare şi asigurarea resurselor necesare prin intermediul finanţării Fondului Social European, vor crea premisele pentru continuarea activităţii de organizare şi desfăşurare a stagiului de practică şi după finalizarea implementării proiectului, arată Loredana Veisa, managerul proiectului și Andrea Urban, expert responsabil informare și publicitate.

poza7Cel puţin 65% din studenţii care participă la stagiile de practică se vor insera ulterior pe piaţa muncii

Proiectul urmăreşte ca din cei minim 150 de studenţi înmatriculaţi în sistemul naţional de învăţământ (licenţă sau master) din cadrul universităţilor din Baia Mare să obţină cel puţin 150 de persoane asistate în tranziţia de la şcoală la viaţa activă şi cel puţin un număr de 150 de persoane beneficiare ale serviciilor de consiliere în carieră, dar şi o pondere de 65% a studenţilor sprijiniţi în tranziţia de la şcoală la viaţa activă, care au obţinut un loc de muncă sau au participat activ la cursuri ulterioare, prin încheierea unui parteneriat pentru schimb de experienţă şi bune practici. Programul este sustenabil  şi transferabil şi prin faptul că cel puţin 65% din studenţii care participă la stagiile de practică se vor insera ulterior pe piaţa muncii sau vor participa activ la cursurile ulterioare unde vor aplica  cunoştinţele, aptitudinile de muncă şi experienţa dobândită, contribuind în timp la dezvoltarea durabilă a pieţei muncii.

Informaţii suplimentare sunt disponibile pe http://www.cora.ro/cora-corporate/proiect-competente-practice-pentru-viitorii-absolventi-din-invatamantul-superior-cora-Baia-Mare.html

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.