Corina Crețu: Combaterea atitudinilor xenofobe și a șomajului – printre prioritățile europarlamentarilor PSD

Combatarea atitudinilor xenofobe și a șomajului, mai ales în rândul tinerilor, precum și eliminarea tendințelor de restricționare a accesului pe piața muncii se află printre prioritățile europarlamentarilor social-democrați pentru această nouă legislatură, a declarat pentru AGERPRES eurodeputata PSD Corina Crețu, vicepreședinte al Parlamentului European.

Foto: (c) Angelo BREZOIANU / AGERPRES FOTO

„Există mai multe obiective pe care delegația social-democrată a României le are în vedere în această nouă legislatură. Scorul foarte bun pe care l-am obținut în alegeri a fost apreciat și extrem de bine primit la Bruxelles. Dovada în acest sens stă atribuirea unor funcții importante în comisiile din care fac parte colegii din PSD, precum și obținerea, săptămâna trecută, a poziției de vicepreședinte a Parlamentului European”, a subliniat Corina Crețu.

Aceasta a adăugat că vor fi luate măsuri, mai departe, împotriva atitudinilor xenofobe, rasiste și total antieuropene.

„Vom încerca să luăm măsuri și pe mai departe împotriva atitudinilor xenofobe, rasiste și total antieuropene ale partidelor radicale care, din păcate, reprezintă mai bine de un sfert din întregul număr de europarlamentari. Acești politicieni încearcă să submineze funcționarea Uniunii Europene prin sfidarea — pur și simplu — a prevederilor legislative ce reprezintă baza întregului proiect european. În ambele comisii din care fac parte, atât cea pentru Libertăți Civile (LIBE), cât și cea pentru Ocuparea Forței de Muncă (EMPL) se va încerca izolarea acestor partide, care nu reprezintă altceva decât un factor perturbator în activitatea normală a Parlamentului European”, a completat europarlamentarul S&D.

De asemenea, printre prioritățile social-democraților din Parlamentul European se numără combaterea șomajului, mai ales în rândul tinerilor, precum și eliminarea tendințelor de restricționare a accesului pe piața muncii, element caracteristic în cazul anumitor state.

„Totodată, vom fi și în continuare susținătorii ideii de extindere a Uniunii Europene, făcând toate demersurile pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Ar fi un pas firesc pentru UE, care nu doar că ar demonstra deschiderea proiectului european, ci ar stabiliza această zonă a Europei, greu încercată în ultima perioadă”, a mai precizat vicepreședintele social-democrat al Parlamentului European.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.