Corina Crețu, comisar european pentru politici regionale: “Vreau să îl felicit pe domnul primar pentru că a demonstrat că primăriile nu reprezintă doar un cadou pentru clientela politică, ci capacitatea administrativă este vitală!  ”

Săptămâna trecută ,  Baia Mare a avut parte de vizita comisarului european Corina Crețu. A participat la nenumărate întâlniri, printre care și cu tinerii băimăreni angrenați în cel mai mare proiect național,  având ca finalitate obținerea titlului de Capitala Europeană a Tineretului în 2022.

Primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș :

“Am rămas dator cu informații despre întâlnirea pe care am avut-o săptămâna trecută, cu ocazia vizitei pe care doamna Corina Crețu, comisar european pentru politici regionale, a efectuat-o în orașul nostru, cu tinerii care sunt implicați în proiectele pe care Baia Mare le desfășoară în zona de tineret – cultură. I-am prezentat doamnei comisar, pe scurt, ceea ce am făcut în ultimii ani, ceea ce avem în derulare și, mai ales, ceea ce urmează. Pentru că ne axăm foarte mult pe proiecte europene care vizează tinerii în special și, prin ei, dezvoltarea economică, culturală și socială a municipiului Baia Mare. Am discutat despre proiectele din Programul Operațional Regional din anii trecuți, în valoare de aproximativ 23 de milioane de euro, despre proiectul pentru Capitală Culturală Europeană, apoi despre cel derulat acum, când suntem Capitala Tineretului din România 2018 – 2019, proiect care se încheie în curând, respectiv despre portofoliul amplu de peste 220 de milioane de euro tot prin Programul Operațional Regional. Am prezentat doamnei comisar și proiectul nostru strategic, cel prin care vizăm să devenim Capitala Europeană a Tineretului în 2022. Corina Crețu ne-a asigurat de tot sprijinul în acest proiect, fapt pentru care îi mulțumesc. Sunt bucuros și încrezător că vom reuși să derulăm aceste proiecte la cel mai înalt nivel deoarece avem o echipă tânără și foarte dinamică, dar cel mai important: tinerii băimăreni rezonează cu acest proiect, sunt foarte mulți voluntari care participă la toate proiectele și evenimentele și fac parte activă din tot ceea ce derulăm și pentru asta le mulțumesc.  ”

Corina Crețu, comisar european pentru politici regionale , a declarat :

“Este cea mai plăcută întrevedere pe care o am cu ocazia vizitei în Baia Mare. Este o plăcere să văd și să interacționez cu tinerii, implicați atât de mult. Mă bucur că există din ce în ce mai mulți tineri implicați în societate, cred că ei realizează că nimic nu se poate schimba fără ei. Am observat și mă bucur foarte mult să văd că în ultimul timp tinerii se implică, nu neapărat politic, ci în dezvoltarea orașelor. Noi avem șanse și oportunități acum pe care părinții și bunicii noștri nu le-au avut, de a călători liber, de a avea programe cum este Erasmus,de a avea burse, de a beneficia de fonduri europene… Vreau să îl felicit pe domnul primar pentru că a demonstrat că primăriile nu reprezintă doar un cadou pentru clientelă politică, ci capacitatea administrativă este vitală! Aici, în Baia Mare, valoarea apartenenței la politica europeană se vede foarte tare. Ne aflăm într-o clădire modernizată din fonduri, avem o investiție de 9,5 milioane de euro în spitalul județean, Parcul Central, Centrul pentru persoane cu dizabilități Phoenix, Piața Cetății și multe alte proiecte care au fost realizate din fonduri europene în Baia Mare. Fața orașului s-a schimbat fundamental în ultimii ani și datorită eforturilor administrației locale, pentru că noi la nivel european oferim finanțarea, dar depinde mult de echipele de implementare pe mai departe. Legat de proiectul Capitalei Europene a Tineretului mă gândesc să ne angajăm într-o campanie mai amplă de susținere a acestui proiect. Este o ocazie extraordinară de vizibilitate europeană, există posibilități de creare de locuri de muncă, de organizare a unor evenimente cultural – artistice de nivel european care pot să atragă beneficii pe termen lung. Vă doresc succes în tot ceea ce faceți și vă mulțumesc pentru implicare!”

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.