Corina Creţu: Vocea României va fi mai puternică în Parlamentul European și în Europa

Corina Cretu-1-În 17 aprilie, europarlamentarul Corina Creţu afirma: Săptămâna aceasta  a avut loc ultima sesiune din această legislatură la Strasbourg. Mă simt mândră de ce am făcut în acest mandat pentru Romania, pentru români, alături de colegii mei, și sunt foarte determinată să construim în continuare o Uniune Europeană în care toti cetățenii să fie egali în drepturi, libertăți și obligații. Am încredere că, în urmatorii 5 ani, vocea României va fi mai puternică în Parlamentul European și în Europa.

Vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul și încrederea pe care mi le-ați acordat în toată această perioadă și vă invit, indiferent de preferințele voastre politice, să veniti la votul de pe 25 mai.

Este foarte important ca Romania să transmită un mesaj puternic în Europa în viitoarea legislatură, iar cel mai solid semnal pentru perioada viitoare stă în votul fiecărui cetățean român!

Vot pentru eliminarea tarifelor de roaming, acordat în PE!

”La Bruxelles, am votat pentru eliminarea tarifelor de roaming, măsură ce presupune că diferenţele dintre tarifele pentru sunat, mesaje şi utilizare de date în interiorul Uniunii Europene vor dispărea până la finalul anului 2015. Cred cu fermitate că este o măsură benefică şi pentru români, în special pentru cei care se află la muncă sau în vacanţă în Europa şi care vor putea, astfel, păstra legătura cu familiile lor din țară mai uşor şi la preţuri mult mai mici. Crearea unei Pieţe Unice a Telecomunicaţiilor va fi benefică în primul rând pentru utilizatori, la fel cum a fost şi reducerea tarifelor şi creşterea competitivităţii pe această piață, încurajate de Uniunea Europeană prin măsurile luate anii precedenţi. Aproape o zecime din economia digitală a Europei e reprezentată astăzi de sectorul comunicațiilor, ceea ce se datorează nevoii crescânde a companiilor de a recurge la conectivitate. Prin decizia Parlamentului European, cele 28 de piețe naționale vor dispărea, iar costurile suportate de consumatori inevitabil vor scădea, datorită simplificării procedurilor pentru furnizarea de servicii.

Cred că și prin acest vot, Parlamentul European demonstrează faptul că deciziile sale duc înspre o uniformizare a structurii europene din mai multe puncte de vedere. Este un proces care ne arată, încă o dată, că proiectul Europei unite este în beneficiul tuturor, iar un continent interconectat este, fără îndoială, unul din punctele de referință în împlinirea acestui deziderat”.

Ce va face în continuare în Parlamentul European?

Corina Creţu a vorbit despre activitatea ei în Parlamentul European şi despre lucrurile pe vrea să le facă în continuare. ”Am luptat pentru ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii pentru români, ne-am luptat cu forţele extremiste din Marea Britanie, din Franţa, din Olanda care au găsit muncitori români ţapi ispăşitori pentru toate problemele pe care ei le au în ţările lor. Cred că este de datoria noastră să ne luptăm pentru demnitatea acestor oameni. Avem peste 3 milioane de români care lucrează în Europa, în Italia, în Spania şi iată că sunt cetăţeni respectaţi, contribuie la produsul intern brut din ţările respective şi noi credem că trebuie să apărăm demnitatea acestor oameni care uneori sunt denigraţi pe nedrept. Pe de altă parte sigur că aplecarea noastră ca social democraţi este foarte clară către probleme sociale. Suntem cei care am luptat pentru adoptarea acelei garanţii europene pentru tineri. Eu cred că tinerii trebuie să fie în fruntea acestei campanii europene pentru că sunt primii interesaţi de integrarea noastră deplină în Uniunea Europeană şi pentru succesul proiectului nostru european”, a spus europarlamentarul Corina Creţu.

Corina Creţu este cea care a promovat şi susţinut politicile stângii europene în calitate de eurodeputat şi vicepreşedinte al Grupului Social-Democraţilor Europeni; a luptat împotriva extremismului, a discriminării şi denigrării cetăţenilor români în Uniunea Europeană, a solicitat Comisiei Europene să menţină ajutoarele alimentare pentru cei mai săraci dintre cetăţenii UE, a pledat cu fermitate împotriva măsurilor de îngrădire a liberei circulaţii a muncitorilor români în spaţiul UE. Nu în ultimul rând, a luptat împotriva austerităţii, fiind o voce importantă a Grupului Social-Democraţilor.

Corina Creţu este, în continuare, candidata Alianţei PSD + PC + UNPR în Parlamentul European. Votul nostru, al maramureşenilor, înseamnă continuinate pentru ca lucrurile bune începute să meargă mai departe!

Corina CREŢU,

Născută la 24 iunie 1967, Bucureşti

Vicepreşedinte al Partidului Social Democrat (PSD) din România (din 2011) şi reprezentant al PSD în cadrul Preşedinţiei Partidului Socialiştilor Europeni.

Membru al Parlamentului European din 2007,

 Euroobservator (2006 – 2007),

Senator în Parlamentul României (2004-2007),

Consilier prezidenţial, purtător de cuvânt al Preşedintelui Romaniei (2000 – 2004)

Şef Departament Imagine PSD; Prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Femeilor PSD (1997-2000).

Expert – Senatul Romaniei (1996-2000).

Expert – Presedintia Romaniei (1992-1996).

Jurnalist (1990-1992).

Economist (1989-1990).

Absolventă a Facultăţii de Planificare şi Cibernetică Economică – Academia de Studii Economice Bucureşti (1989).

Vicepreşedinte al Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor si Democraţilor din Parlamentul European, România, Partidul Social Democrat

Vicepreşedinte al Comisiei pentru dezvoltare, Membru în Delegaţia pentru relaţiile cu Statele Unite ale Americii şi Membru supleant în Comisia pentru afaceri externe şi Delegaţia pentru relaţiile cu Israel

Luări de cuvânt în plenul Parlamentului European:

 03-04-2014 – Anul european al dezvoltării (2015) 

27-02-2014 – Regimul vizelor pentru resortisanții țărilor terțe

26-02-2014 – Situația din Ucraina (dezbatere)

24-02-2014 – Corpul voluntar european de ajutor umanitar (dezbatere)

12-12-2013 – Situația din Republica Centrafricană (dezbatere)

10-12-2013 – Programul „Drepturi și cetățenie” pentru perioada 2014-2020 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.