Costurile cu munca în industria IT nu vor crește

Guvernul României și-a respectat promisiunea de a oferi angajatorilor din industria IT o soluție funcțională, astfel încât costurile acestora cu forța de muncă să nu crească. Mai mult, Guvernul a scutit de impozit și salariații din IT cu studii medii. Toate acestea arată că Guvernul acordă prioritate dezvoltării industriei IT din țara noastră, este de părere consilierul județean PSD, Călin Ștefan Pop.

Prin Ordonanța de Urgență propusă, Guvernul va scuti angajatorii din industria IT de surplusul apărut în urma transferului contribuțiilor sociale, pentru categoriile de salariați care erau scutite de plata impozitului pe venit – cum era cazul salariaților din IT cu studii superioare (alături de sezonieri, cercetători și persoane cu handicap grav).

”Pentru aceste categorii nu s-a putut aplica o diminuarea a impozitului pe venit de la 16% la 10% (pentru că ele deja avea impozitul 0%), care să compenseze creșterea valorii nominale a contribuțiilor sociale. Drept urmare, Guvernul a venit cu soluția de a-i scuti pe angajatori de surplusul apărut, fără ca acest lucru să afecteze contribuțiile pentru pensie ale angajaților. Mai mult, a intrat deja în vigoare măsura prin care sunt scutiți de impozitul pe venit și salariații IT cu studii medii – nu doar cei cu studii superioare care erau scutiți până acum. Toate aceste politici arată că, pentru Guvernul României, valorificarea potențialului de dezvoltarea a industriei IT reprezintă o direcție prioritară”, a declarat Călin Ștefan Pop, consilier județean PSD Maramureș.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.