Covoare bituminoase şi reparaţii substanţiale pe drumurile judeţene

În perioada iulie – septembrie 2014, pe drumurile din judeţ s-au efectuat ample lucrări de întreţinere, plombare şi turnare de covoare bituminoase, dar şi marcaje şi vopsiri de parapeţi.

„Am optat pentru reabilitarea unor tronsoane de drumuri judeţene care erau într-o stare avansată de degradare, fapt care afecta siguranţa circulaţiei pentru populaţia din zonele respective. Am ţinut cont de nevoia cetăţenilor de a circula civilizat şi fără riscuri pentru viaţa şi siguranţa lor. S-au turnat covoare bituminoase pe aproape 4,6 km de drum în zonele Ieud, Vima Mică-Sălniţa, Sindreşti-Bontăieni şi la limita cu judeţul Sălaj în zona Vima, valoarea acestor lucrări fiind de 1.410 mii lei.” – afirmă preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu.

De asemenea, pe 10 km de drum, în zonele Oarţa de Jos – Bicaz şi Şieu – Botiza s-au realizat tratamente bituminoase. Suma cheltuită cu această lucrare este de 570 mii lei.

Lucrătorii S.C. „Drumuri-Poduri Maramureş” S.A. au efectuat, în perioadă iulie – septembrie 2014, lucrări de reparare a celor 7 rosturi de dilataţie la podul peste Someş de la Ardusat – în valoare de 70 mii lei, dar şi marcaje longitudinale pe 310 km de drum judeţean, costul acestor fiind de 550 mii lei.

S-au vopsit 45 de parapeţi de poduri şi s-au realizat 250 de treceri de pietoni, preţul acestor lucrări fiind de 685 mii lei. Plombări la rece şi la cald s-au efectuat pe o suprafaţă totală de 21 mii mp, cu o valoare totală de 1.365 mii lei.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.