Cozi la secţiile de vot deschise în Republica Moldova. 21 de secţii organizate pentru scrutin

În Republica Moldova sunt cozi la secţiile de vot deschise pentu alegerea viitorului preşedinte al României. Scrutinul a început tot de la ora 7.00, ora României. Corespondentul nostru la Chişinau, Vitalie Guţu, are mai multe detalii.

Cetăţenii moldoveni cu paşapoarte româneşti pot vota în cele 21 de secţii de votare, deschise în 18 localităţi, pe teritoriul Republicii Moldova. Chiar de la deschiderea urnelor, moldovenii cu cetăţenie română au format cozi imense în faţa Ambasadei Române la Chişinău unde este deschisă o secţie de votare.

Moldoveni cu paşapoarte româneşti au venit să voteze pentru o Românie unită şi modernă. Ei aşteaptă de la viitorul preşedinte al României mai multă implicare pentru cetăţenii din Republica Moldova, a transmis pentru Telejurnal Vitalie Guţu.

Moldovenii, care dețin cetățenie română pot să-și exercite dreptul de vot la una din cele 21 de secții, deschise de statul român pe teritoriul R. Moldova.

SECŢII DE VOTARE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

  • Chişinău: 4 secţii
  • Bălţi: 1 secţie
  • Cahul:1 secţie
  • Restul ţării: 15 secţii

Una în incinta ambasadei României, alte două la consulatul României și cea de-a patra secție va funcționa în incinta Institutului Cultural Român.

Cei din nordul si sudul ţării vor vota la consulatele României din orașele Cahul și Bălți.

Moldovenii cu paşapoarte românesti din alte localităţi din Moldova vor putea să-şi exercite dreptul de vot la secţiile de votare din Soroca, Orhei, Drochia, Fălești, Giurgiulești sau Ungheni.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.