„Crăciun în Baia Mare” ÎN SIGURANȚĂ

Jandarmeria Maramureş acţionează pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică, în vederea desfăşurării într-un climat de normalitate  a manifestărilor  care se desfăşoară în spaţiul public în această perioadă pe raza municipiului Baia Mare.

În zilele de 08, 09, 10, 15, 16, 17.12.2017, începând cu orele 17:00 şi 21, 22, 23.12.2017, începând cu orele 18:00, Primăria Municipiului Baia Mare, organizează în cadrul evenimentului „Baia Mare are suflet” în Piaţa Libertăţii din Baia Mare spectacole de colinde şi de muzică modernă.

La aceste evenimente măsurile de ordine şi siguranţă publică vor fi asigurate de către Jandarmeria Maramureş în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş precum şi cu alte instituţii colaboratoare.

Jandarmii maramureşeni vor veghea la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a acestor evenimente, având în vedere că se preconizează participarea unui număr mare  de persoane. Pentru ca manifestările să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, jandarmii vor fi prezenţi în mijlocul cetăţenilor prin misiuni specifice de asigurare a ordinii şi liniştii publice, urmărindu-se cu precădere soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite. Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

Pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria recomandă participanţilor următoarele:

  • să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.);
  • să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme;
  • să respecte regulile stabilite de organizatori;
  • să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală;
  • să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de asigurare a ordinii publice.

De asemenea, echipajele de jandarmi vor menţine o legătură permanentă cu reprezentanţii organizatorilor pentru soluţionarea operativă a oricărui incident ce poate tulbura buna desfăşurare a manifestărilor.  Persoanelor care participă la evenimentele publice însoţiţi de copii, le recomandăm să acorde o atenţie deosebită acestora, pentru a se evita pierderea sau rătăcirea minorilor.

Reamintim cetăţenilor că pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul jandarmilor prezenţi la evenimentele publice şi că intervenţia acestora poate fi solicitată şi prin apelarea  numărului unic de urgenţe – 112.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.