Crăciun și Revelion de poveste la Pensiunea Izișoara Resort din comuna Săcel, Maramureș!

De  Crăciun și de Revelion s-a sărbătorit frumos,  așa cum îi stă bine românului pe meleaguri maramureșene, la Pensiunea Izișoara Resort din comuna Săcel, Maramureș.

Familii și grupuri de prieteni din Arad, Galați, București, Tulcea, Constanța, Zalău, Cluj, Argeș, Ploiești, Vaslui, Bacău, Călărași, Craiova, Timișoara, Sibiu și  Dâmbovița, cu mici si mari , au fost primiți de gazde, a;a cum se cuvine , cu gogoși calde, pălincă și vișinată.

Oaspeții au petrecut și s-au distrat, au încins și-o  horă mare, iar seara petrecerea a continuat,  gazdele au oferit din partea casei o cină  cu muzica tradițională și o demonstrație de tors manual, ca odinioară, asistați de o moroșancă din sat.

A doua zi, după micul dejun, participanții au asistat la tăierea porcului ,în mijlocul naturii, pe muzică tradițională și susurul râului Iza. A nins frumos ca-n poveste, iar sarmalele, plăcintele, vinul și pălinca fiartă au deschis apetitul pentru dans și voie bună.

După terminarea șoricului , gazdele au pregătit o pomană a porcului după cum e obiceiul  , iar seara s-a lăsat cu colindători și muzică tradițională din Maramureș.

Moș Crăciun nu a lipsit și a adus fiecărui oaspete câte o mica atenție.

Moș Crăciun  a venit si de Revelion  pentru toți oaspeții pentru că, spune gazda noastra: „Moș Crăciun vine de Crăciun pentru toți copiii cuminți iar de Revelion, în drum spre casa lui , oprește și la cei pe care nu i-a găsit acasă sau au fost mai putin cuminti, pentru că de ce nu, toată lumea merită o a doua șansă, iar anul care vine sa fie mai buni și să-l aștepte cum se cuvine în ajunul Crăciunului.”

În ziua de Crăciun și de Anul Nou oaspeții au primit un prânz din partea casei iar dacă au dorit au putut să se  relaxeze și sa se bucure de natura ce înconjoară aceasta frumoasă locație făcând chiar și mici drumeții.

Seara, gazdele au pregătit cina, au chemat ceterașii și au invitat pe toți cei prezenți  la o sesiune de modă locală. Fiecare a putut îmbrăca straie tradiționale și s-au pozat , luând cu ei amintiri de neuitat.

Gazdele pensiunii Izișoara Resort din Sacel Maramureș : “Dorim  să mulțumim în primul rând lui Dumnezeu pentru zilele frumoase pe timp de pace și liniște în țară, statului român pentru că a înlesnit posibila realizare a sărbătorilor de iarna, echipei cu care s-a putut materializa fiecare zi de sărbătoare, colaboratorilor noștri și tuturor oaspeților ce au revenit în pensiune și celor  care ne-au  trecut pragul pentru prima dată! Tuturor le dorim un An Nou fericit, să fiți sănătoși și să aveți parte de împliniri pe toate planurile!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.