Creierul nu doarme niciodată, dar sunt câteva metode pentru a-l odihni şi pentru a-l stimula

Neurochirurgul Prof. Dr. MSc. Vlad Ciurea face o precizare interesantă despre creierul nostru: „Creierul nu doarme niciodată, dar sunt câteva metode pentru a-l odihni şi pentru a-l stimula.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Mai puţin televizor, pentru a nu face din creier o victimă a ştirilor, și să dormim fără telefonul mobil în apropiere.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferte Speciale pentru Revelion in Tara si in Strainatate!

Profită acum: Vara în luna decembrie

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Dimineaţa ar fi bine să privim cerul sau peisajul, pentru a ne stimula centrii vizuali, să ascultăm o melodie care ne place pentru a ne stimula centrii auditivi şi să bem un pahar cu apă.

Vinul roșu curăță vasele de sânge.

Ca neurochirurg, văd în cabinet sau în sala de operaţie chipul suferinţei. Intervenţiile neurochirurgicale sperie mai mult decât o apendicită, şi pe bună dreptate.

Familiile pacienţilor sunt îngrijorate în faţa unei operaţii pe creier. Echipele care mi se alătură sunt şi ele marcate de efort şi de concentrare. Creierul nu este un organ pe care să îl ţii în mână. Poate nu ştiaţi, dar şi creierul are nevoie de odihnă şi de respect”, ne spune Prof. Dr. MSc. Alexandru Vlad Ciurea.

„În perioada sărbătorilor, suntem tentaţi să facem excese: să mâncăm mai mult şi chiar prea mult, iar mâncărurile specifice sunt grele, să bem mai mult, iar alcoolul în exces face şi acesta extrem de mult rău. Vom pierde nopţi, vom sta mult la masă, fumătorii vor creşte numărul de țigări fumate, iar cafeaua de dimineaţă va fi mai multă ca de obicei.

Creierul nu doarme niciodată, dar sunt câteva metode pentru a-l odihni şi pentru a-l stimula. Şi creierul are nevoie de stimuli pozitivi”, ne explică neurochirurgul Vlad Ciurea.

„Este recomandat să mâncăm cumpătat, pentru că un stomac prea plin încarcă şi creierul. Vinul roşu este recomandat pentru că ajută la curățarea vaselor capilare din creier, dar fără exagerări, pentru că alcoolul atacă celula nervoasă.

Dacă sunteţi fumători, aflaţi că un trabuc de calitate o dată pe săptămâna poate bucura creierul. Un pachet de ţigări pe zi, nu!”, ne sfătuieşte renumitul medic Vlad Ciurea.

Profesorul ne recomandă să acordăm timp și pentru noi înşine: „Să îţi acorzi timp înseamnă să cauţi linişte, ordine interioară şi bucurie. Să ai grijă de tine înseamnă să stai în rosturi. Bucuria este adevărata hrană a creierului.

Vă invit să meditaţi o clipă la scara valorilor creştine a Sfântului Apostol Petru: fapte bune, conștiință, înfrânare, răbdare, evlavie, iubire frăţească și familială, dragoste. Fiecare decurgând din cealaltă.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.