Cronica şi atmosfera meciului : HCM Baia Mare – HC Zalău 30-24 (15-10)

HCM Baia Mare şi-a început a doua săptămână de „maraton” cu victorie la scorul de 30-24 (15-10), succes înregistrat în compania echipei HC Zalău. Meciul a deschis a 11-a etapă din Liga Naţională şi a marcat cea mai bună evoluţie de până acum a rusoaicei Ekaterina Davydenko de la venirea ei la campioana României. Etapa de campionat din această săptămână a trecut, urmează – vineri, de la 19.00 – meciul cu Larvik, în a treia etapă din Liga Campionilor.

Partida dintre HCM Baia Mare şi HC Zalău a curs într-un singur sens, dar replica echipei oaspete a fost una dârză, handbalistele antrenate de Gheorghe Tadici nevenind nici pe departe gata învinse acasă la reprezentanta României în EHF Champions League.

Tânăra echipă din Sălaj a menţinut echilibrul până în minutul 9, când scorul era 6-4. Două aruncări de la 7m transformate de Buceschi, un 7m reuşit de Davydenko şi un gol „semnat” Lobach pun HCM Baia Mare în avantaj de şase goluri: 10-4 în minutul 16. Trei minute mai târziu distanţa creşte între cele două adversare: 12-5. Acesta este cel mai mare avantaj pe care echipa gazdă l-a avut în acest joc contând pentru a 11-a etapă din Liga Naţională.

În primele opt minute ale actului secund, băimărencele înscriu o singură dată, dar nici HC Zalău nu se descurcă cu mult mai bine: 16-12. Sălăjencele nu cedează lupta şi încearcă să speculeze breşele care intervin în jocul campioanelor. Astfel, echipa oaspete se apropie la trei goluri la mijlocul reprizei a doua: 20-17. Diferenţa de calibru între cele două angrenaje, însă, îşi spune cuvântul şi după cinci minute sunt din nou şase goluri diferenţă: 26-20. O distanţă la care, de altfel, cele două adversare termină confruntarea: 30-24 scor final.

HCM Baia Mare – HC Zalău 30-24 (15-10)
Sala sporturilor „Lascăr Pană”; etapa 11;
Au arbitrat: Claudiu Gorina şi Florin Melencu (Craiova);
Observator FRH: Ioan Râpă (Timişoara);
Aruncări de la 7m: 5-4 (transformate 5-3, a ratat Puiu);
Minute de eliminare: 6-12;

HCM Baia Mare: Ungureanu (6+1), Cetăţeanu (5), Arenhart (7) – Davydenko 8 (2), Nechita 4, Buceschi 3 (2), Gjeorgjievska 3, Szucs 2, Herrem 2, Ardean Elisei 2, Makeeva 2, Lobach 2, Marin 1, Tiron 1 (1), Tătar; antrenori: Costică Buceschi şi Magda Kovacs;

HC Zalău: Cheţa (9), Inculeţ (1) – Constantinescu 7 (2), Maior Paşca 4, Puiu 4, Bardac 4, Pintea 3, Trif 2, Cârligeanu, Ciobanu, Ciunt, Ţurcaş, Cicic, Rob; antrenori: Gheorghe şi Elena Tadici.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.