Cronica şi atmosfera unui meci trist : Metz Handball – HCM Baia Mare 34-24 (13-10)

Pregătită să scrie istorie prin obţinerea primei victorii repurtate în deplasare în EHF Champions League, HCM Baia Mare a scris istorie azi în grupa D, suferind, însă, cea mai drastică înfrângere din parcursul echipei băimărene în Liga Campionilor, Metz Handball învingând cu 34-24 campioana României. În etapa viitoare, în Baia Mare vine vineri campioana Norvegiei, echipa din Larvik, liderul grupei D.

În minutul 6 era 3-0, gazdele începând în forţă partida, mânate din spate de cele două înfrângeri contabilizate în ultima săptămână, la Larvik în Liga Campionilor şi la Dijon în campionat. Tot în minutul 6 vine şi primul gol al băimărencelor, prin transformarea unei aruncări de la 7m de către Do Nascimento.De la 4-1, cât era în minutul 8, Buceschi si Gjeorgjievska strâng scorul: 4-3 în minutul 11. Nimic nu este deja câştigat, nimic nu este, încă, pierdut. Băimărencele, însă, nu au puterea să se agaţe de adversar, ba mai mult, gazdele refac distanţa de trei goluri (7-4 în minutul 17), pentru ca în minutul 19 scorul să fie unul îngrijorător pentru orice suporter al echipei băimărene: 9-4. Time out pentru HCM. Campioanele României înscriu patru goluri consecutive în circa două minute şi în minutul 26 este 10-9. Speranţele suporterilor băimăreni veniţi la Metz cresc din nou şi prin „marea” de fani ai echipei din Metz răzbat şi îndemnurile la luptă pentru românce. Distanţa de un gol se reface în minutul 28: 11-10. Nici de această dată, însă, handbalistele lui Buceschi şi Kovacs nu reuşesc să egaleze şi scorul la pauză este 13-10.

Timp mai este. Nici pauza, însă, nu s-a dovedit a fi sfetnic bun pentru băimărence, HCM-ul nefuncţionând în acest joc la parametri clasici nici în atac, nici în apărare. Începutul actului secund toarnă plumb în picioarele campioanelor României: 17-10 în minutul 35. Această distanţă este refăcută de mai multe ori în minutele care urmează, pentru ca în minutul 50, pentru prima oară, să fie distanţă de 10 goluri între cele două adversare: 27-17. Cu şase minute înainte de final, avantajul celor din Metz creşte din nou: 29-18. Până la sfârşitul meciului tot ce mai putem spera este diminuarea scorului, dar campioana Franţa câştigă cu 34-24.

Este cea mai drastică înfrângere suferită de băimărence în istoria meciurilor disputate în EHF Champions League, sezonul trecut cea mai severă înfrângere fiind repurtată tot în prima deplasare, atunci la Thüringer HC, echipă care învingea Baia Mare cu 36-29.

Metz Handball – HCM Baia Mare 34-24 (13-10)
„Les Arenes” Metz, etapa 2 din Grupa D;
Spectatori: circa 4.000;
Au arbitrat: Evgenij Zotin si Nikolaj Volodkov (Rusia)
Observator EHF: Berndt Dugall (Germania)

METZ: Glauser (7, a apărat o aruncare de la 7m), Dangueuger, Pierson – Gros 7, Baudouin 6, Luciano 5, Kamto Njitam 4, Broch 3, Flippes 2, Gonzales Ortega 2, Zaadi Deuna 2, Horacek 1, Liscevic 1, Mendy 1, Andryushina, Kpodar; antrenor: Jeremy Roussel;

HCM: Arenhart (7, a aparat o aruncare de la 7m), Ungureanu (4) – Buceschi 5 (2), Davydenko 5 (1), Ardean Elisei 3, Do Nascimento 3 (1), Tătar 3, Herrem 2, Nechita 1, Lobach 1,Gjeorgjievska 1, Makeeva, Marin, Szucs, Tiron; antrenori: Costică Buceschi şi Magda Kovacs.

foto:Pauseniuc Mircea

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.