CROS MONTAN=traversare IGNIS

In ziua de 10 iunie a.c. ,va avea loc Crosul montan-Traversare Vf.Ignis.

Intalnirea va avea loc in statia terminus autobusul nr.1 Bifurcare Baraj,la ora 9.00 de unde pe traseu marcat se face deplasarea la statr.

Validarea concurentilor intre orele 9,30-10,00,startul la ora 10,15.
Spre deosebire de editile trecute,anul acesta vor fi doua trasee

A=lungimea 14 km si B=22 km
Startul la baza lacului Berdu,in dreptul cantonului silvic,in prima parte urmareste marcajul turistic triunghiul albastru,se trece prin valea Slipului.

Se afla marcaje facute de MRD=folie alb/rosu,sageti facute cu spray.Urmand marcajul se coteste stinga,urcand trecem pe langa o cabanuta de lemn,care ramane in stinga noastra.urmarim parcajul si vom ajunge sus in creasata.Facind stinga ajungem pe drumul forestier care trece sub Lespezi

.Vom traversa marcajul cerc albastru care urca de la borcut din valea Limpedea si uca pe Ignis.Noi continuam inainte pe drumul forestier si trecem prin rezervatia fosiliera Razvan Givulescu,si cotind stanga vom ajunge la locul de odihna de sub crucea aflata pe drumul forestier.Aici se afla un punc de alimentare.
Urmand marcajul triunghi rosu ,urcam pe poteca cunoscuta sub numele de “drumul de iarna a schiorilor” ajungem la vf.Ilie =1198 m.

Trecem prin parcarea auto si continuam coborarea pe valea Vlasinescu pina la intersectia cu drumul Poiana Soarelui=terasa Gutin.PANA AICI TRASEELE SANT COMUNE>
Traseul A face stanga in aceasta intersectie si dupa 1-1,5 km ajunge la SOSIRE
.
Traseul B face dreapta in aceasta intersectie (este un punct de alimentare) si continua traseul pe drumul forestier spre terasa Gutin ,trecand prin Iezuri.La intersectia cu drumul care va urca spre Gutin,concurnti merg inainte,pe drumul forestier urmarind poiana pe stainga lor si vor cobori pina la Pod Cires(cabana Maratex) unde fac stinga ,trec pe linga fosta cabana Pionerilor,vor urma drumul forestier pina la intersectia drumul asfaltat care vine dinspre Valea Neagra.Vom face stinga si dupa 1-1,5 km ajungem la sosire.
Pe linga marcajele cu banda alb/rosu,vor exista sageti care indica directia de urmat la principalele schimbari de directie.
INSCRIERI PINA LA DATA DE 8 IUNIE a.c.la telef 0727817281 sau email ;oring_nagy@yahoo.com cu specificare:traseul ales A sau B.

Taxa de participare 15 lei.

La sosirea de la cabana Salvamont,dupa premiere sportivii vor servi un gulas

din partea organizatorilor.

 

Urmariti pe youtube;un filmuleti al editiei 2016

https://www.youtube.com/watch?v=jNMp0L4dRXA&feature=share

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.