CSM Stiinta Baia Mare-Farul Constanta va fi capul de afis al etapei a XII-a

Din perspectiva traditiei si a faptului ca pe teren se vor afla prima, respectiv cea de-a doua clasata in SuperLiga CEC Bank, partida de pe stadionul Lascar Ghinet dintre Stiinta Baia Mare si Farul Constanta va fi derby-ul etapei cu numarul 12.

Despartite in clasament de patru puncte, victoria oricareia va insemna un avantaj moral mai ales ca in ipoteza unei victorii a marinarilor cu bonus ofensiv acestia ar prelua prima pozitie in timp ce pentru maramureseni un succes ar echivala cu asigurarea in proportie covarsitoare a participarii in semifinale.

Va fi un duel deosebit de interesant pentru ca fata in fata se vor afla doua echipe care au un stil de joc asemanator adunand cu migala puncte. Atat baimarenii cat si marinarii au mai putine puncte bonus decat Timisoara, accentul fiind pus pe obtinerea victoriei.

Acest aspect nu este deloc intamplator, atat Eugen Apjok cat si Neil Kelly invatand din eficacitatea propusa la echipa nationala de Lynn Howells a carui secunzi sunt amandoi, Stiinta Baia Mare si Farul Constanta avand cel mai mare numar de succese in aceasta editie de campionat, cate opt de fiecare parte.

Maramuresenii vin dupa un succes in Ghencea obtinut pe acelasi stil in care respectarea sarcinilor de joc a fost primordiala, constantenii ca invingatori ai campionilor en-titre evoluand pragmatic prin crearea de oportunitati lui Vlaicu care nu a dezamagit reusind un procentaj de 100% in fata butului banatenilor.

Lupta se va da pe toate compartimentele. Pe linia intai Farul pare a avea o mica superioritate prin tripleta Tamba-Turashvili-Badalicescu, zimbrii echilibrand in linia a doua cu Van Heerden pentru ca ultima linie a inanitarii sa aiba un atu in plus de partea marinarilor prin prezenta celui mai eficient marcator de eseuri Vueti Baivi.

Trecand la mijlocasi, Shamkaradze si Jantjies sunt doi purtatori ai tricoului cu numarul noua diferiti ca exprimare, primul punctand la capitolul determinare celalalt impresionand prin fantezie, plusul de partea zimbrilor fiind Wiringi care in acest sezon a aratat un joc peste oricare dintre jucatorii propusi pe postul de uvertura in XV-le constantenilor.

Pe linia de treisferturi fiecare echipa prezinta piese importante. Gal si Botezatu la maramureseni, ultimul cu evolutii foarte bune in partidele anterioare, respectiv Vlaicu si Faamita de partea marinarilor cu Vlaicu marcatorul punctelor iar australianul cu dispozitie la efort.

Ajungand la postul de fundas desigur Samoa Luke a demonstrat in acest sezon ca este una dintre cele mai valoroase achizitii din competitia interna, iar sambata duelul sau cu Vlaicu pentru titlul de cel mai eficient marcator al SuperLigii CEC Bank va fi un alt punct de atractie al disputei Stiinta Baia Mare-Farul Constanta.

Asadar, sambata pe stadionul Lascar Ghinet cu incepere de la ora 17:00 Stiinta Baia Mare si Farul Constanta vor lupta pentru suprematia in SuperLiga CEC Bank, partida putand fi urmarita in direct pe Rugby TV.

Statistici ale celor doua echipe in actuala editie a SuperLigii CEC Bank:

Stiinta Baia Mare
Loc 1: 9-8-1-0-252-104-38p
Cei mai eficienti marcatori de eseuri:Michael Wiringi si Ionut Botezatu-cate 3 reusite
Cel mai eficient marcator de puncte: Samoa Luke-98(2e,23tr,14lp)
Cartonase galbene: 6

Farul Constanta
Loc 2: 10-8-0-2-252-176-34p
Cel mai eficient marcator de eseuri: Vueti Baivi-7 reusite
Cel mai eficient marcator de puncte: Florin Vlaicu-125(1e,18tr,28lp)
Cartonase galbene: 9
Cartonase rosii: 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.