CSM Ştiinţa Baia Mare lider în Superliga de rugby

rugbyDerby-ul etapei a 5-a a SuperLigii Naționale, dintre RCJ Farul și CSM Baia Mare, a fost urmărit din tribunele stadionului “Mihail Naca” de câteva sute de suporteri constănțeni . Gazdele au făcut o primă repriză bună, în care și-au anihilat adversarii. Vlaicu a fructificat 4 lovituri de pedeapsă și dus scorul la 12-0.

Băimărenii au replicat prin Luke Samoa, tot din lovitură de pedeapsă, modificând o singură dată tabela până la pauză, 12-3. În debutul reprizei secunde, același Vlaicu a transformat încă o dată și a dus scorul la 15-3. În minutul 75, Baia Mare a redus din diferență prin eseul lui Hihetah și transformarea lui Samoa, apropiindu-se astfel la doar 5 puncte, 15-10.

Momentul psihologic al partidei s-a petrecut în minutul 5 al prelungirilor când Vlaicu a ratat dintr-o poziție favorabilă șansa de a închide practic conturile. Baia Mare a reluat jocul, iar centralul Radu Petrescu i-a arătat eronat cartonașul roșu lui Renaud Van Neel pentru o presupusă lovitură cu capul împotriva unui adversar. Farul a rămas în 13 jucători, având și un jucător eliminat cu cartonaș galben, iar Baia Mare a primit lovitură de pedeapsă și a profitat din plin de situație pentru a egala la faza imediat următoare prin eseul lui Ene.

Mai mult, Samoa a transformat și a semnat practic victoria băimărenilor, 17-15, în cel de-al 10-lea minut de prelungiri. Vlaicu a avut totuși șansa de a întoarce soarta partidei din lovitură de pedeapsă, dar a ratat și constănțenii au pierdut un meci pe care l-au avut în mână.

reporterntv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.