CU CÎNTEC PE VEȘNICIE CĂLCÎND…

…El este ARTISTUL complex, adorat de public, Seniorul cel mai prețuit, prezența scenică de excepție. Un slujitor devotat ARTEI și CÎNTECULUI. Peste cincizeci de ani dedicați. O carieră încununată de mari succese, împodobită de laurii prețuirii. O dăruire, o ardere artistică înnobilatoare. El este OM ales, îmbrățișîndu-ne cu iubitoare inimă pe toți.

El este PRIETENUL desăvîrșit. Este TITUS, fără nevoie de nume, este PERȘE, fără nevoie de prenume, căci EL ESTE! Bonomul cu zîmbet misterios și hohot luminos, haric și harnic, serios și respectuos, amabil și gentleman de cuvînt. Un LORD între cei înzestrați să cînte, să ne încînte. Fermecător întotdeauna, uneori pînă la lacrimi, alteori pe cele mai înalte culmi de bună dispoziție. Surprinzător mereu.

Cu un repertoriu vast, de la cîntec popular pînă la canțonetă, de la romanță, arie de operetă și șlagăr de muzică ușoară, pînă la cîntec în limbile maghiară ori ucraineană și, de bună seamă, cel de petrecere. ARTISTUL total! Implicat, pasional. Care trăiește arta interpretativă, care trăiește în artă, locuiește în aceasta. Cînd sîntem cu el, părăsim pămînteana Vale a Plîngerii și, într-o străfulgerare, ajungem pe tărîmul fermecat al CÎNTECULUI în care TITUS PERȘE își are domicililu stabil. El este un sensibil, un emotiv plin de dragoste. Care pune întristarea să danseze, supărarea să rîdă. Care cîntă iubirea. Scriu la timpul prezent. Îmi crapă pe inimă blestematul timp trecut al verbului. Și refuz acest blestemat timp trecut al verbului. Cred că TITUS, obosit de răutăți, chinuit de nedreptăți și mizerii, a vrut a se retrage la hodină. Cu asupra de măsură meritată.

Deși nu am vrut retragerea aceasta! Dar îl chemară la concertul stelar. Cum a făcut toată viața, și de această dată, a confirmat. Și s-a dus să cînte acolo, SUS! Pe la ceasul nouă, într-o dimineață, marți, 21 octombrie, anul mîntuirii 2014. De ce? Doar bunul și înduratul Dumnezeu știe.

Sînt convins că L-a iubit și L-a chemat aproape. Solist într-un spectacol îngeresc. „Hei, bine ne este!” – obișnuiește să exclame MAESTRUL TITUS. Nu, nu ne e bine! Poate mai apoi, la regăsire… Pînă atunci… Noapte bună, prieten drag!
OCTAVIAN BUTUZA

Loading...

1 COMENTARIU

  1. CU REGRET SI DURERE IN SUFLET AM AFLAT DE DISPARITIA PREMATURA BUNULUI MEU PRIETEN TITUS PERSE UN OM DEVOTAT FOLCLORULUI MARAMURESAN SI NU NUMAI,UN DEVOTAT AL PRIETENIEI DE PESTE DECENII, L-AM INTILNIT PRIMA DATA ERA UN TINAR CHIPES SERGENT LA UNITATEA MILITARA DIN LIPOVA UNDE AM FOST COLEG CU EL FIIND ANUL DOI EU ANUL INTI,ASA NE-AM CUNOSCUT SI AM DEVENIT PRIETENI MULTI ANI.AM CINTAT IMPREUNA 7-8 LUNI CIND EL S-A LASAT LA VATRA.AM COLINDAT TOATE LOCALITATILE DIN JURUL LIPOVEI.FACIND PARTE DIN FORMATIA DE MUZICA USOARA SI POPULARA A UNITATII MILITARE LIPOVA,AM FOST INVITATI LA MAJORITATEA SINDROFIILOR ORGANIZATE DE CASA ARMATEI PRECUM SI LICEELE DE SPECIALITATE DE PE VREMEA ACEEA.MARAMURESUL PIERDE UN MARE ARTIST DE VALOARE,DIN NOU UN GOL IN FOLCLORUL ROMANESC . SINCERE CONDOLEANTE FAMILIEI ,DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.