Cultură de canabis descoperită în curtea unui imobil din Rona de Sus

Poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş – Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj au descoperit o cultură de canabis în curtea unui imobil din judeţul Maramureş. Procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T.  Maramureş au dispus arestarea preventivă a unui bărbat de 37 de ani

La data de 24 septembrie a.c., în urma a două percheziţii domiciliare efectuate la locuinţele unui bărbat de 37 de ani din Rona de Sus, judeţul Maramureş, au fost descoperite cinci plante de canabis, cu înălţimea între 1,20 şi 2,50 metri, disimulate în grădină printre aracii de fasole. De asemenea, cu sprijinul echipajului canin din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor – Cluj, au mai fost identificate patru plante de canabis puse la uscat, cantitatea totală fiind de 4,7 kg.

Din cercetări a reieşit că, în perioada aprilie-septembrie 2014, cel în cauză ar fi cultivat, în grădina proprie, plante de canabis, disimulate printre celelalte culturi agricole, pe care le recolta periodic (în funcţie de momentul maturării plantelor) şi le pregătea pentru vânzare şi pentru consum propriu. Drogurile erau comercializate, la preţuri cuprinse între 50 şi 70 de lei/ doză de un gram.

Faţă de bărbatul bănuit în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 de ore, fiind ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc fără drept în vederea consumului propriu.

În cauză, s-a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi criminaliştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.