CULTURI INDOOR DE CANNABIS, DESCOPERITE ÎN IALOMIȚA

 

cannabis-busDouă culturi indoor de cannabis au fost descoperite de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T., în urma a două acțiuni efectuate pe raza județului Ialomița.

 La începutul acestei luni, poliţiştii S.C.C.O. Ialomiţa și procurorii D.I.I.C.O.T.- B.T. Ialomiţa, împreună cu polițiști ai B.C.C.O. Bucureşti, cu sprijinul S.A.S. Ialomiţa şi al B.S.I.J. ,,Vlad Ţepeş” au efectuat 4 percheziţii domiciliare, 2 în Slobozia şi 2 în Bucureşti şi au pus în executare 4 mandate de aducere, într-o cauză de trafic de droguri de risc.

La percheziții au fost descoperite 8 plante de cannabis, echipamente şi accesorii destinate cultivării şi întreţinerii plantelor (cort din material textil, instalaţie de ventilaţie şi iluminare), aproximativ 1,2 kg. de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, aproximativ 5,5 kg. de materie vegetală, suport pentru substanţele cu efect psihoactiv, precum şi bunuri şi accesorii destinate consumului de asemenea substanţe.

În cauză, procurorul de caz, a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de persoana bănuită, un bărbat de 20 de ani, din municipiul Slobozia, pentru săvârşirea infracţiunilor de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea punerea în vânzare, distribuirea livrarea cu orice titlu trimiterea, transportul deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept şi efectuarea, fără drept şi fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, de operaţiuni ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Cel în cauză este bănuit că a desfășurat activitatea ilicită în perioada 2012 – iunie 2014.

De asemenea, alți 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 26 ani, din municipiul Slobozia, sunt cercetați pentru aceleași fapte.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. și al D.I.P.I..

Într-un alt caz, poliţiştii S.C.C.O. Ialomiţa și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Ialomiţa, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Ialomiţa, au efectuat o percheziție, pe raza comunei Griviţa, judeţul Ialomiţa, la o locuință unde erau cultivate plante de cannabis.

Astfel, a fost descoperită o cultura indoor de cannabis formată din 5 plante ajunse la maturitate, cu înălţimea aproximativă de 2 m, precum şi o instalaţie artizanală de iluminat.

În cauză, procurorul de caz, a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de persoana bănuită, un bărbat în vârstă de 32 ani, din comuna Griviţa, pentru săvârşirea infracţiunii de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea punerea în vânzare, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept.

Cel în cauză a fost prezentat magistraţilor Tribunalului Ialomiţa cu propunere de arestare preventivă, pe numele lui fiind emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.