Cum alegi un navigator GPS pentru camion?

Nu puțini sunt românii care se rezumă strict la prețul achiziției unui navigator GPS, uitând să pună pe primul loc calitatea acestuia, dar în special funcțiile pe care le înglobează. În cazul conducătorilor de camioane și autovehicule cu gabarit mare, alegerea nu poate fi făcută altfel decât raportându-se totul la funcțiile navigației, funcții ce trebuie să fie cât mai diverse.

Există câteva aspecte pe care fiecare persoană interesată ar trebui să le aibă în vedere atunci când face o astfel de achiziție. După cum s-a spus și anterior, camionagii sunt principalele persoane care nu pot risca să achiziționeze un astfel de produs slab calitativ. Având în vedere că tot traseul lor este monitorizat, o eroare a navigației nu face decât să le îngreuneze cursa.

Hărțile instalate și preinstalate

Se poate spune că acesta este cel mai important element al unui GPS. De cele mai multe ori, dispozitivile slab calitative dispun de hărți instalate sau preinstalate doar din România, deci deloc de ajutor pentru conducătorii de camioane ce fac curse internaționale.

Un GPS bun este cel care dispune de o mulțime de hărți, atât din România, dar mai ales din afara granițelor. Totodată, ele trebuie să fie explicite, locațiile cheie să fie ușor de găsit, pentru ca persoanele în cauză să nu aibe probleme în ceea ce privește alegerea drumului corect până la destinația finală.

Dimensiunea display-ului

Un alt aspect ce trebuie avut neapărat în vedere se referă la dimensiunea display-ului. Dacă display-ul GPS-ului este destul de mic, s-ar putea să îi creeze destul disconfort conducătorului atunci când acesta este la volan și este nevoit să fie atent atât la trafic, cât și la direcția pe care trebuie să o urmeze pentru a ajunge la destinație.

Pe de altă parte, un display prea mare s-ar putea să îi reducă conducătorului destul de mult din vizibilitate, în cazul în care GPS-ul este amplasat pe bordul camionului. De aceea, este recomandată alegerea unul GPS a cărui display are dimensiuni medii, precum cele disponibile la Truck Shop Miltech.

De exemplu, modelul GPS PNI dispune de un ecran tactil TFT LCD  de 5 inch. Având aceste dimensiuni, el nu reduce în niciun fel din vizibilitatea șoferului, iar utilizarea sa devine una extrem de simplă. Modelul vine la pachet cu antena GPS de semnal. Totodată, dispune și de port mini USB, dar și de slot pentru inserarea cardului micro SD.

Pe lângă aceste aspecte, modelul în cauză poate fi folosit și pe post de simplă tabletă – el poate reda fișiere multimedia foto, video și audio.

Acesta este doar unul dintre modelele disponibile pe pieseautocamioane.ro. Cei interesați regăsesc acolo multe alte modele de GPS aflate într-un raport optim calitate- preț. Totodată, același magazin pune la dispoziție și o mulțime de scule și echipamente pentru camioane – pentru ca fiecare camionagiu să fie sigur că are tot ce îi trebuie atunci când pleacă din nou în cursă.

Pentru și mai multe detali, pentru a face o achiziție corectă din toate punctele de vedere, cei interesați sunt invitați să acceseze pieseautocamioane.ro.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.