Cum fură hackerii bani din conturile românilor. Mesajele care te lasă fără bani

Șase bănci din România sunt folosite ilegal de către hackeri pentru a păcăli clienţii.

Specialiştii în securitate informatică de la Bitdefender trag un semnal de alarmă și atenționează asupra unei noi campanii de e-mail-uri frauduloase care pretind a fi trimise din partea unor bănci cunoscute din România.

Mesajele hackerilor sunt scrise coerent şi îndeamnă la actualizarea datelor personale, descărcarea unor extrase de cont, confirmarea unor tranzacţii, deblocarea unui cont suspendat temporar sau reactivarea plăţilor online cu cardul.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

Unele mesaje le sugerează ţintelor să acceseze link-uri care duc către o pagină frauduloasă unde îşi vor introduce datele de acces pentru contul online corespunzător fiecărei bănci.

Cum fură hackerii bani din conturi

”Totul se desfășoara în mediul online(…). De cele mai multe ori atacatorii încearcă să convingă victima să dea click pe un link, fiind redirecționați către o pagina fictivă”, a spus Liviu Arsene, specialist la Bitdefender, la Antena 3.

A doua metodă este cea a fişierelor ataşate în diverse e-mail-uri, iar cei care le accesează se infectează cu ameninţări informatice.

Mai multe bănci din România sunt folosite ilegal de către hackeri pentru a păcăli clienţii

Bitdefender recomandă utilizatorilor să folosească direct pagina de internet a companiei pentru a se conecta la diverse conturi.

Se recomandă verificarea cu atenţie expeditorul e-mail-ului şi adresa acestuia înainte de a accesa link-uri sau de a descărca documente ataşate.

Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.