Cum pariezi pe șansa dublă și care este difentența față de DNB

Cum pariezi pe șansa dublă și care este difentența față de DNB

Pariul Șansa dublă explicat, când îl folosești,  cum se calculează și cum DNB sau handicapul asiatic sunt alternative

Cum faci bani cu ”șansa dublă” și ce alternative de pariere ai

https://www.pexels.com/photo/crop-man-counting-dollar-banknotes-4386431/

”Șansa dublă” sau ”dubla”, cum se zicea în vremea de glorie a Pronosportului, este o variantă de pariere foarte utilă, dar care trebuie folosită înțelept și în primul rând înțeleasă în contextul actual.

În ce sporturi poate fi folosită?

Practic în orice competiție unde există și varianta ca un eveniment să termine la egalitate, cum ar fi fotbalul, handbalul, baschetul sau hochei pe gheață, chiar dacă în cazul ultimelor două se intră mereu în prelungiri în situații de egalitate.

Cu ”șansă dublă” poți să acoperi două dintre cele trei finaluri posibile, alegând fie victorie gazde sau egal (1X), fie victorie gazde sau oaspeți (12), fie egal sau victorie oaspeți (X2).

Pare simplu și în bună măsură și este, atât timp cât înțelegem câteva aspecte de bază.

Calculul șansei duble este simplu

Ideea de a acoperi două rezultate posibile din trei este echivalentă în procente cu 66,6% șanse pentru parior să nimerească felul în care se va termina un eveniment, dar asta vine cu un preț, că doar nu s-a întâlnit ”hoțul cu prostul”, pentru a folosi o expresie înțeleaptă.

Bookmakerii nu-ți oferă nimic pe tavă și cota pe șansă dublă evident va fi mult mai mică decât pe oricare ”solist”.

Doar pentru cultura generală, nu că ar influența asta cu ceva motivul pentru care pariezi cu șansă dublă, merită știut ce formulă predefinită folosesc casele de pariuri pentru a calcula o cotă de acest fel.

Să ne îndreptăm atenția spre un caz real, la un meci de fotbal dintre FCSB și FC Botoșani, unde cota pentru victorie FCSB este 1.60, egalul are 3.20, iar un succes pentru moldoveni era trecut cu 4.00.

  • 1X se obține din: (1.60 x 3.20) / (1.60 + 3.20), adică 5.12 / 4.80 = 1.06 (nu foarte apetisant)
  • 12 se obține din: (1.60 x 4.00) / (1.60 + 4.00) adică 6.40 / 5.60 = 1.14
  • X2 se obține din: (4.00 x 3.20) / (4.00 + 3.20) adică 12.80 / 7.20 = 1.77

https://www.pexels.com/photo/action-adult-american-football-athletes-303353/

Asta este formula de bază, de la care apar ajustări suplimentare făcute de casele de pariuri, care aplică în programele de calcul variabile suplimentare, de genul goluri încasate de cele două echipe, numărul de egaluri H2H (întâlniri directe) și așa mai departe.

În plus, ca orice cotă inițială, casa de pariuri va ajusta din mers cotele, în funcție de pariurile plasate pe celelalte variante, tocmai pentru a se pune la adăpost de posibile pierderi masive.

De ce să pariez pe ”șansa dublă”?

Ar putea fi o întrebare nelegitimă, dacă, în fapt, acest tip de pariere nu ar fi mult mai puțin folosită decât la o primă vedere, așa cum o spune și expertul de pariere Constantin Mazilescu, al cărui profil îl poți vedea aici.

Șansa dublă în general este pentru pariorii calculați, care își propun câștiguri cu bătaie lungă sau chiar pentru pariorul împătimit, care vrea neapărat să ”pună ceva” pe echipa favorită, dar care vrea să se asigure că ”îi iese ceva” și dacă lucrurile merg înspre rivali – n-a supărat pe nimeni o bere gratis, dacă tot este ”să ne egaleze”.

Caută atent pe toate piețele

Fiind vorba de o cotă relativ mică, cotele pe șansă dublă variază mai mult decât ți-ai închipui, de la o agenție la alta, de la casă de pariuri la cealaltă și de aceea este bine să știi în general descrierea fiecărei case de pariuri, cum este secțiunea betano păreri de pe un site de recenzii avizat.

Mai mult, ia la mână înainte de a plasa un bet, toate casele de pariuri și vezi unde ai cota cea mai bună, pentru că diferențele sunt semnificative.

Confuzia între DNB și șansă dublă

Sunt pline agențiile de ”experți” care te aruncă pe căi greșite, dacă stai să îi asculți

DNB, care vine de la DRAW NO BET, sau egalul nu se pune, s-ar traduce, pentru a face referire la cazul concret de mai sus, în felul următor pentru un DNB 2 FC Botoșani: câștigi dacă Botoșani o bate pe FCSB, dar ți returnează miza în cazul unui egal.

Avantajul DNB-ului este că obții o cotă mai bună pentru victoria lui FC Botoșani, fiind la adăpost în continuare în cazul unui egal, dar și profitul este zero în cazul unui rezultat indecis.

Despre posibilitatea utilizării Handicapului asiatic ca o alternativă la DNB sau șansă dublă îți voi vorbi într-un alt articol.

Să tragem linie

Șansa dublă îți subțiază semnificativ riscurile și este utilizată în special atunci când pariezi împotriva favoritei, când nu te-ai decis dacă echipa pe care mizezi va câștiga sau va face egal.

Fără discuție, egalul este cel mai rar dintre ”semne”, însă este responsabil și pentru cele mai multe bilete mototolite cu furie.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.