Cum să îţi pregăteşti maşina pentru PRIMĂVARĂ.

Primăvara a venit cu temperaturi peste media normală şi tocmai de aceea trebuie să îți pregătești corespunzător mașina.

Iată câteva sfaturi utile:

Revizia tehnică generală. Este recomandat este să duci maşina într-un service auto pentru o revizie generală. Acest lucru te poate scuti de multe probleme în viitor. Cere să fie verificate filtrele, uleiul, plăcuţele de frână, bujiile, instalaţia electrică.

Spală maşina. Pe lângă tradiţionalul spălat al caroseriei, acordă atenţie zonelor ascunse ale maşinii, acolo unde, peste iarnă, s-au adunat substanţe corozive folosite la tratarea drumurilor, ca saşiul şi pasajele roţilor, precum şi pe partea interioară a pragurilor laterale.

Verifică anvelopele la un service. Asigură-te că anvelopele mașinii tale sunt în stare bună, că nu au fisuri și tăieturi. Presiunea trebuie să fie corectă, apropiată de cea recomandată de constructorul mașinii.

Curăţă parbrizul, luneta şi geamurile. Pentru că o spălare exterioară rezolvă problema doar pe jumătate, e bine să curăţaţi parbrizul şi geamurile pe interior cu o soluţie specială care nu lasă urme. De asemenea, asiguraţi-vă că farurile şi stopurile sunt în stare de funcţionare şi că nu prezintă semne de rugină sau alte impurităţi acumulate în interior.

Verifică acumulatorul mașinii. Chiar dacă sezonul rece este pe terminate, acumulatorul poate fi supus unui stres și odată cu încălzirea vremii.

Schimbă ştergătoarele. Peste iarnă, este posibil ca lamelele din cauciuc ale ştergătoarelor să se fi deteriorat. La temperaturi scăzute cauciucul devine foarte rigid, iar ştergătoarele ar putea să nu mai funcţioneze corect.

Verifică aerul condiţionat. Este recomandat ca, odată cu venirea căldurii, să verifici sistemul de climatizare al maşinii.

Sursa: rtv.net

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.