Cum să prelungeşti viaţa telefonului mobil şi a altor gadget-uri.

Ai observat ca dupa aproximativ jumatate de an de la achizitionare, telefonul mobil sau alte gadget-uri incep sa nu mai functioneze ca la inceput? Daca DA, trebuie sa recunosti ca tu ai fost de vina. Si asta pentru ca nu ai avut grija de aceste obiecte in cele mai fine detalii.

Iata cum sa prelungesti viata telefonului mobil si a altor gadget-uri:

  1. Incarcarea/descarcarea bateriei

Bateriile moderne litiu-ion sau litiu-polimer nu au efect de memorie, asa ca telefoanele, tabletele si laptopurile pof fi incarcate fara sa se astepte ca nivelul energiei sa scada la zero. De aceea, producatorii calculeaza viata bateriei dupa numarul de cicluri de descarcare complete (in jur de 400-600 de cicluri).

De aceea, pentru a prelungi viata bateriei, NU astepta sa se descarce complet, ci incarc-o imediat ce ajunge la 10-20%. Acest lucru va prelungi viata bateriei pana la 1000-1100 de cicluri.

De asemenea, desi aceste baterii noi au un dispozitiv care opreste alimentarea cu curent dupa ce a fost incarcata 100%, nu este indicat sa iti faci un obicei din a lasa dispozitivul la incercat mai mult decat este nevoie.

Incarca bateria cu incarcatorul original al aparatului si evita incarcatoarele care promit incarcarea rapida, intr-o ora. De asemenea, pentru a evita supraincalzirea in timpul incarcarii, este recomandat sa scoti carcasa telefonului inainte sa-l bagi in priza.

Pentru a prelungi durata de viata a bateriei, este recomandat ca la fiecare trei luni sa o descarci la 0% si sa o incarci la 100%.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.