Cum să vopsiți ouăle de Paște folosind foi de ceapă. E o metodă simplă și naturală, fără coloranți toxici

Vopsirea ouălor cu coji de ceapă e o metodă destul de des întâlnită printre gospodine în ajunul Paștelui. E foarte simplu să vopsești ouăle în acest fel și ai certitudinea că e o metodă naturală, fără coloranți toxici.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Puteți folosi ceapă roșie, ceapă galbenă sau o combinație între cele două. Cam cu o lună – două înainte de Paște, ne punem pe păstrat resturile de coji de ceapă, nu de alta, dar ne trebuie resturile de la vreun kilogram pentru a obține suficient colorant.

Folosind ceapă roșie vom obține ouă de culoare închisă, vișiniu-maronie. Folosind ceapă galbenă vom obține ouă în nuanțe de galben sau roșu.

Pentru acele modele cu frunze, avem nevoie de frunzulițe crestate adânc (sau flori) și de un dres de dama, fin, nu prea gros. Ideal este ca dresul să fie de culoare bej, în niciun caz negru.

Cum preparați vopseaua

Puneți 4 căni și jumătate de apă într-o oală inoxidabilă, cojile de la 15 cepe roșii, 8 linguri de oțet alb și fierbeţi, la foc mic, timp de 30 de minute.

Apoi strecurați vopseaua astfel obținută într-un vas de sticlă și lăsați-o să se răcească până ce ajunge la temperatura camerei.

Pașii pentru vopsirea ouălor

  • Alegeți o oală cu fund plat, puneți vopseaua în ea și 10 ouă aduse la temperatura camerei.
  • Ouăle trebuie să fie într-un singur strat și acoperite de lichid. Fierbeţi la foc mediu.
  • Când începe să fiarbă, focul se dă la mic și se acoperă.
  • Timpul de fierbere va depinde de prinderea culorii pe ouă.
  • Verificați culoarea la 15 minute și nu fierbeți mai mult de 20 de minute.
  • Când ouăle au culoarea potrivită, scoateți-le cu o spumieră (lingură plată de metal inoxidabil sau emailat, prevăzută cu găuri) și puneți-le la răcit pe şerveţele de hârtie.
  • Dacă ouăle nu s-au colorat îndeajuns după 20 de minute, se lasă în oală și se îndepărtează de pe foc. Când oala s-a răcit suficient, se pune la frigider și se lasă până ce se obține culoarea dorită.
  • După răcire, lustruiți ouăle, folosind un prosop de hârtie în care aţi pus un strop de ulei și depozitați-le la frigider până în ziua în care le veți consuma.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.