Cum scapi de pietrele din fiere sau ficat, fără durere și fără operație!

Ficatul este un organ extrem de important în organism şi are un rol esenţial în digestie şi în asigurarea nutrienţilor către celulele corpului, dar şi în detoxifiere, curăţarea sângelui de toxine, metale grele, viruşi, paraziţi, etc.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Ficatul are rolul de a metaboliza lipidele în exces, de a elimina din organism diverse E-uri alimentare, multiple feluri de chimicale ascunse în semipreparate sau chiar în alimente proaspete.

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum:Early Booking

  AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

De asemenea metabolizează şi alcoolul introdus în organism. Ficatul are control direct asupra creşterii şi funcţionarii fiecărei celule din corpul uman.

Dacă ficatul nu mai funcţionează normal, toate celulele corpului nu vor mai primi o cantitate suficientă de nutrienţi, nu vor elimina deşeurile produse, toxinele, şi nu vor comunica la fel de bine cu sistemul nervos sau endocrin. Chiar şi dacă numai 40% din ficat funcţionează normal, analizele pot ieşi bune. Dar apar tot felul de boli în organism.

Ficatul are doi lobi şi arată că doi copaci cu ramurile goale pe dinăuntru. Pe lângă rolul de procesare a nutrienţilor, de metabolizare şi anulare a substanţelor toxice, precum alcoolul, fiecare celulă preia din sânge şi toxinele, pe care le elimina împreună cu bilă în canalele acestea mici ce străbat întreg ficatul.

Toate aceste rămurele goale pe dinăuntru se unesc în canale mai mari, apoi se unesc în două canale principale, ce vin de la fiecare lob al ficatului şi apoi se unesc într-un singur canal biliar. Acest canal biliar comun, conduce bilă către fiere (colecist), care este o pungă sub ficat. Bilă, este că un gel uleios galben-verzui, care curge încet de la fiecare celulă şi se scurge până jos în fiere. Bilă are rolul de a ajută în procesarea hranei.

În momentul în care hrană ajunge în stomac, imediat, fierea se contracta şi aruncă toată bilă în restul de canal biliar comun (circa 10 centimetri), şi apoi ajunge în intestinul subţire. În momentul în care hrană ajunge în intestinul subţire, bilă trebuie să fie prezenţa, altfel nu va fi procesată şi va fi eliminată fără că organismul să reţină nutrienţii necesari. Ficatul secretă cam un litru şi jumătate de bilă pe zi. Această substanţă este atât de preţioasă pentru organism încât nu este eliminată, ci o mare parte din ea este resorbită în intestinul gros şi adusă din nou în ficat.

Acum, o mare parte din nutrienţii ce sosesc din mâncarea procesată, o constituie cristalele de colesterol. Colesterolul bun este un element de baza în construcţia tuturor ţesuturilor. Colesterolul e prezent în orice muşchi, în pereţii organelor, etc. Dar colesterolul în exces este procesat de ficat, din sânge şi eliminat prin canalele biliare. Numai că aceste cristale de colesterol au tendinţa să se lipească unele de altele, mai ales că bilă este că un gel uleios. Astfel că formează mici pietricele, care în timp, atrag tot mai multe alte cristale de colesterol şi se măresc.

Majoritatea pietrelor şi pietricelelor din ficat sunt compuse din colesterol, o substanţă care e prezenţa în majoritatea organelor şi muşchilor, de aceea e imposibil de detectat la ecograf. La un moment dat, aceste formaţiuni încep să blocheze canalele biliare (întâi pe cele mai mici şi apoi şi pe cele mai mari, putând chiar să blocheze un întreg lob al ficatului). Medicul pune diagnosticul de ficat gras sau mărit şi nu are nici o soluţie. Ficatul se poate mari cu până la 5-10 centimetri în acest fel. În timp, la aceste formaţiuni grase adera metale grele, calciu, diverse săruri, şi se calcifiază. Abia atunci sunt observabile la ecograf. Dar, până nu se calcifiază, nu sunt vizibile la ecograf. Se văd doar structuri grase în ficat.

Canalalele biliare blocate pot duce la diabet, infarct sau cancer.

În momentul în care ficatul e aproape plin de pietre, încep să mai cadă din ele şi acestea ajung în fiere. După o masă mai grasă sau cu substanţe mai greu de procesat de organism, fierea se contracta mai puternic şi aruncă aceste pietre în canalalul biliar comun. Numai că aici, din cauza dimensiunii lor, se pot bloca. Atunci apar durerile în partea dreapta, sau în capul pieptului. Ele sunt de multe ori confundate cu durerile de stomac, deoarece apar imediat după masă. După ce piatră reuşeşte să iasă complet, durerea încetează.

Dacă piatră se blochează total, bilă nu mai poate ieşi, această ajunge în sânge şi omul se îngălbeneşte tot (face icter). Canalul biliar comun, chiar înainte să iasă în intestinul subţire, se uneşte cu canalul de eliminare a acizilor din pancreas. Dacă piatră se blochează aici, nici acizii pancreatici nu mai pot fi eliminaţi din pancreas şi se ajunge la pancreatită, care este o afecţiune foarte gravă.

Oricum, în ambele afecţiuni,durerea este atât de mare, şi de acută, că nu se poate stă acasă. De obicei se poate stă maxim 3 zile cu această afecţiune, după care, e necesară operaţia. E o urgenţă şi medicină are un singur remediu: operaţia. Totuşi, astfel de pietre pot fi eliminate uşor şi rapid, dacă se dilată canalul biliar comun. Cum? E foarte simplu.

Dacă se dizolvă 30 grame de sare amară (sulfat de magneziu – este un simplu laxativ puternic, foarte ieftin) într-un pahar de apă şi se bea, canalul biliar comun se dilată până la aproape 3 centimetri lăţime, suficient să iasă orice piatră. De asemenea, căldură ajută la dilatare. Oricum, medicină tradiţională, imediat cum observă o piatră în fiere sau canalul biliar, are o singură soluţie – operaţia. Dar, în cazul în care fierea este eliminată chirurgical, bilă curge în continuu, picătură cu picătură în intestinul subţire. Amestecată cu hrană, este bine tolerată de organism, dar în lipsa acesteia ea roade intestinul subţire, căci pică, exact în acelaşi loc, şi duce în timp la iritaţii, ulceraţii, cancer, etc.

În plus, în momentul în care hrană ajunge în intestinul subţire, ea nu mai întâlneşte suficientă bilă şi atunci nu mai este procesată şi omul mănâncă aproape degeaba, plus că apar balonări, etc. De aceea medicii recomandă, acizi biliari sub formă de pastile, după masă, pentru tot restul vieţii.

Deci, în timp, în ficat se pot strânge pietre de colesterol care pot sufocă ficatul. Dar, în momentul în care ficatul nu mai funcţionează la capacitate normală nici nu îşi mai îndeplineşte funcţiile cum trebuie. Pe lângă faptul că organele şi celulele nu îşi vor mai primi nutrienţii necesari, sângele nu va mai fi detoxifiat. O grămadă de toxine, metale grele, viruşi, bacterii nu vor mai fi procesate şi eliminate din sânge. Aşa că organismul găseşte alte soluţii pentru a scapă temporar de acestea. Până când, ficatul îşi va reveni şi le va elimina total din sânge.

Întâi va încerca să le elimine prin alte organe de excreţie (rinichi, piele, respiraţie). Dacă nici acest lucru nu este posibil, organismul le depozitează în diverse zone din corp sau diverse organe. Deci, un organism cu un ficat blocat de formaţiuni grase de colesterol, şi care nu mai funcţionează normal, începe să depoziteze toxinele în diverse zone sau organe din corp.

Cum să eliminaţi fără durere, pietrele din fiere sau ficat!

Timp de 6 zile, se bea suc de mere, câte 1 litru pe zi. (Se bea înainte de mese sau la 2 ore după mese). În această săptămâna să se evite mâncăruri sau băuturi reci. Pentru a se dilata canalele biliare trebuie să se consume în special mâncare şi băuturi călduţe sau la temperatura camerei. Să nu se consume nimic prăjit şi să se evite, pe cât posibil, produsele de origine animală (Să se ţină post). Să se evite pe cât posibil, orice medicamente în ziua a 6-a. Dacă sunteţi răcit sau apare o afecţiune acută trecătoare, amânaţi cura.

ZIUA a-6-a: Se mănâncă de post (Să se evite orice fel de alimente de origine animală – carne, lapte, brânză, unt şi orice e prăjit – sau va puteţi simţi rău în timpul eliminării pietrelor).

După ORA 14: Nu se mai mănâncă nimic. Doar se mai poate bea apă, în restul zilei.

ORA 18:00 – Se beau 200 mililitri apă (aproximativ un pahar) în care s-a amestecat bine, o lingură (aproximativ 20 g) de sare amară (sulfat de magneziu). Sarea amară e un purgativ şi acţiunea să principala e să dilate canalele biliare, pregătindu-le pentru eliminarea pietrelor. De asemenea, curață intestinul, astfel încât pietrele, atunci când încearcă să iasă, nu se lovesc de mâncare sau alte reziduuri şi pot fi eliminate uşor.

ORA 20:00 – Se bea al doilea pahar de apă cu sare amară (200 mililitri apă – în care s-a amestecat bine, o lingură (aproximativ 20 grame) de sare amară (sulfat de magneziu).

ORA 21:30 -Dacă nu aţi avut scaun până acum, e bine să va duceţi la toaletă sau opţional puteţi face o clismă cu apă călduţă.

ORA 21:40 -Se pun 100 mililitri ulei de măsline (aproximativ o jumătate de pahar) şi se amestecă cu 100 mililitri suc de lămâi (aproximativ jumătate de pahar). Sucul să fie cât mai pur, fără pulpă. Ingredientele se pot amestecă într-un borcan închis (se clatină de 20 de ori). Se amestecă 2 astfel de porţii. În mod ideal, aceste amestecuri se beau fix la ora 22:00 şi ora 22:20. Dar, dacă simițiți nevoia să va mai duceţi la toaletă, puteţi amână cu încă 10 minute.

ORA 21:45 – Se aplică pe partea dreapta, în zona ficatului (de la buric, până la prima coasta şi cât mai în dreapta spre coloana) o mămăligă fiebinte, învelită într-un prosop. Să se evite contactul direct cu pielea. Mămăliga se face dintr-un kilogram de mălai.

ORA 22:00 – Se bea amestecul de 100 mililitri ulei de măsline şi 100 mililitri suc lămâie. Acest amestec se bea în picioare. E bine să fie băut tot odată, deoarece, imediat cum ajunge în stomac prima înghiţitură, începe eliminarea pietrelor.

AŞEZAŢI-VA CULCAT ÎN PAT IMEDIAT!
E esenţial pentru eliminarea pietrelor. Poziţia trebuie să fie culcat pe spate, cu o pernă sub cap. Dacă e o poziţie incomodă, se poate stă pe partea dreapta cu genunchii traşi spre piept. STAŢI COMPLET NEMIŞCAT, CEL PUŢIN 20 MINUTE ŞI ÎNCERCAŢI SĂ NU VORBIŢI! Pietrele vor fi eliminate fără durere, deoarece se secretă multă bilă (care este uleioasă), iar canalele biliare sunt ţinute larg dilatate de magneziul din sarea amară şi de căldură mămăligii ce are rol dilatator.

ORA 22:20 – Se bea al doilea amestec de 100 mililitri ulei de măsline şi 100 mililitri suc lămâie.
În cazul în care se doreşte eliminarea mai multor pietre, opţional se mai poate bea şi al treilea amestec de 100 mililitri ulei de măsline şi 100 mililitri suc lămâie, la ora 22:40.

ORA 22:45 – Se aplică pe partea dreapta, în zona ficatului (de la buric până la prima coasta) a două mămăligă fiebinte, învelită într-un prosop. Să se evite contactul direct cu pielea.

A DOUĂ ZI DIMINEAŢĂ:

ORA 06:00 dimineaţă– Se bea al treilea pahar de apă cu sare amară (200 mililitri apă – în care s-a amestecat bine, o lingură (aproximativ 20 g) de sare amară (sulfat de magneziu).

ORA 08:00 dimineaţă -Se bea al patrulea pahar de apă cu sare amară (200 mililitri apă – în care s-a amestecat bine, o lingură (aproximativ 20 g) de sare amară (sulfat de magneziu).

ORA 10:00 dimineaţă – Se pot consumă fructe sau suc de fructe.

ORA 11:00 dimineaţă – Se poate începe să se mănânce mâncare de post. Seară sau în următoarea zi se poate reveni la mâncarea obişnuită. În următoarele două zile este recomandat să se efectueze o clismă, deoarece pietrele pot rămâne în intestinul gros şi sunt foarte toxice, putând crea o stare de rău.
În caz că mai sunt pietre, cura se poate relua o dată pe luna. După 6-12 cure, sunt eliminate toate.

Sursă: Cartea “The Amazing Liver Cleanse”- autor Andreas Moritz.

Sursa: presalibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.