Cum se curăța ouăle fierte în doar câteva secunde?

Cum puteți curăța ouăle fierte în doar câteva secunde? Indiferent dacă pregătiți ouă umplute, o salată de ouă sau dacă vreți să pregătiți maioneză, apare mereu o problemă neplăcută care vă dă bătăi de cap: curățatul oului de coajă. Desprinderea acesteia de pe oul fiert, astfel încât acesta să rămână întreg, poate fi o misiune imposibilă sau poate dura atât de mult încât ajungeți la capătul răbdării.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferte Speciale pentru Revelion in Tara si in Strainatate!

Profită acum: Vara în luna decembrie

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Ouăle mai vechi sunt mai uşor de curăţat decât cele proaspete. Asta datorită faptului că au o celulă de aer între ou şi interiorul cojii, care creşte cu cât oul este depozitat mai mult timp.

Dacă curățatul oului fiert vă pune de fiecare dată în dificultate, aflați că există un truc cât se poate de simplu pentru a elimina coaja în doi timpi și trei mișcări, scrie Firstforwomen.

Tehnica a fost distribuită pe YouTube în 2015, dar este acum tot mai vizualizată, datorită soluției sale aparent magice privind curățarea cu ușurință a ouălor fierte tari. Videoclipul are deja milioane de vizualizări.

Soluția oferită este următoarea: băgați oul fiert într-un pahar cu puţină apă. Acoperiți apoi paharul cu mâna şi, deasupra chiuvetei, agitați-l câteva secunde. Coaja se va umple de crăpături minuscule şi la final se va curăţa imediat. După cum au comentat mulți dintre cei care au urmat sfatul, se pare că metoda funcționează mai bine decât am crede. Și asta pentru că, după acele câteva secunde în care paharul a fost agitat în toate direcțiile, coaja s-a crăpat atât de tare încât a fost curăţată rapid, iar oul a rămas perfect intact.

Există și un alt truc pentru curățarea oului fiert

Un alt truc a fost dezvăluit pe blogul său de Harold McGee, un cunoscut chef care aplică rezultatele cercetărilor ştiinţifice când găteşte.

Acesta a dezvăluit ce trebuie adăugat în apă pentru a face ouăle mai uşor de curăţat.

Pentru a face mai uşoară curăţarea ouălor fierte, el sfătuiește să adăugăm praf de copt în apă după care să le lăsăm să se răcească în frigider. McGee spune că e nevoie de adăugarea unei jumătăţi de linguriţă de praf de copt la un litru de apă.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.