Cum va fi împărţit vaccinul pentru COVID în România. Cine va avea întâietate. Anunţul lui Raed Arafat

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că autoturitățile române se pregătesc pentru administrarea și distribuirea viitorului vaccin pentru coronavirus.

Șeful DSU susține că trnasportul și livrarea vaccinului reprezintă o provocare pentru persoane implicate, dar și prioritatea la vaccin o vor avea personalul medical aflat în linia întâi și persoanele vulnerabile. În cazul celor două categorii, costul vaccinului va fi suportat de stat.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

”Va fi o provocare logistică, de transport, de administrare, de organizarea locurilor, de distribuire. Pentru acest lucru va exista o colaborare între Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării. Depinde cum vor veni dozele. Eu mă îndoiesc că vor veni toate dozele, ele vor veni treptat. Trebuie stabilite exact prioritățile, avem personalul medical, medicii, asistentele, ambulanțierii, și bineînțeles persoanele vulnerabile, cu comorbidități…. Este o problemă de siguranță la nivel național. Și va fi suportat de stat”, a explicat Raed Arafat.

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

Raed Arafat a vorbit și despre evoluția pandemiei în România. Acesta consideră că este posibil ca peste 10 zile să fie înregistrate între 5.000 şi 7.000 de noi cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19, deoarece răspândirea comunitară a virusului este foarte extinsă.

”Dacă nu se va rezolva problema răspândirii şi va continua în acelaşi trend, este posibil să ajungem acolo. Dacă măsurile care se iau au un impact, atunci este posibil să vedem o încetinire”, a precizat Raed Arafat.

Sursa: rtv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.