Cum va începe noul an școlar. Orban, declarație de ultimă oră! Ce investiții se fac pentru elevi. „Se va deschide pe 14 septembrie, în trei modalități!”

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat, miercuri, că noul an școlar va începe la 14 septembrie și că vor exista trei modalități distincte de începere a cursurilor, în funcție de situația epidemiologică, la nivelul fiecărei comunități.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

„Pe 14 septembrie va începe anul școlar. Sigur că începerea anului școlar trebuie săs e facă în nișgte condiții ce să țină cont de situa/ța epidemiologică. Din acest motiv am decis să deschidem școala în mod diferențiat”, a spus Ludovic Orban.

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

Potrivit premierului, vor fi trei situații: „verde, galbenă, roșie” – în funcție de numărul de infectări, în ultimele 14 zile.

Astfel, școala se poate deschide normal, în cel mai bun scenariu, în funcție de situația epidemiologică la nivel local. Altfel, școala se poate deschide cu prezență alternativă – jumătate cu prezență fizică, cealaltă online, alternativ. În cele mai grave situații – în comunitățile cu risc epidemiologic mare, școala va începe exclusiv online.

Orban: Purtarea măștii de protecție, necesară în școli

Prim-ministrul a mai spus că purtarea măștii de protecție va fi necesară în școli, atât pentru elevi, cât și pentru profesori sau personalul auxiliar.

„În şcoli este clar că va fi necesar portul măştii pentru elevi, cât şi pentru profesori sau personalul auxiliar. Acolo unde e nevoie, să fie despărţitoare de plexiglas în clase, pentru respectara distanţării. Şcolile trebuie pregătite cu dezinfectanţi la dispoziţia elevilor şi cadrelor didactice”, a precizat premierul.

Potrivit acestuia, legat de învăţământul online, s-a analizat situaţia, iar aproximativ 20% din şcoli nu sunt conectate la internet.

„Împreună cu ANCOM, operatorii de telefonie mobilă şi reprezentanţii autorităţilor locale vom găsi soluţii pentru a realiza conectarea tuturor şcolilor la internet. De asemenea, MEN a purtat discuţii cu furnizori de soluţii şi va exista posibilitatea de acces gratuit la platformele de educaţie. Google şi Microsoft a pus la dispoziţie ajutor”, a mai precizat premierul.

Orban: Se vor cumpăra 250.000 de tablete pentru elevi care altfel nu ar avea acces la cursuri online
Prim-ministrul a anunțat și că vor fi cumpărate tablete pentru elevii fără posibilități, astfel încât să aibă acces la orele de curs online.

Premierul a explicat că s-au încheiat procedurile pentru achiziţionarea a 250.000 de tablete şi se are în vedere achiziţionarea de laptopuri.

„Alocăm o sumă de bani şi pentru decontarea autorităţilor locale pentru achiziţia cisternelor sanitare, acolo unde se asigură apă curentă. Pentru a creşte calitatea actului educaţional online am organizat şi sunt organizate în continuare activităţi de creştere a competenţelor digitale a cadrelor didactice de predare online”, a mai afirmat premierul.

Ludovic Orban a mai spus că viteza de derulare a anchetelor epidemiologice este vitală, iar respectarea măsurilor de protecţie poate duce la limitarea cazurilor.

Sursa: antena1.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.