Cutremur de 8,3 grade urmat de mai multe replici! A fost declanșată alertă de tsunami

cutremurCel puțin cinci oameni au murit și alți zece au fost răniți în urma unui cutremur de 8,3 grade pe scara Richter înregistrat miercuri seară în Chile.

Seismul, a cărui magnitudine a fost reevaluată la 8,3 de Institutul american de geologie (USGS), a lovit centrul și nordul țării din America de Sud, provocând panică în rândul populației. De asemenea, a fost declanșată alerta de tsunami pe întreaga coastă.

Cutremurul s-a produs seara devreme, afectând capitala Santiago, cu peste 5 milioane de locuitori, fiind urmat de numeroase replici. Mișcarea tectonică a fost resimțită până la Buenos Aires, în Argentina, la o distanță de 1.400 km.

Cutremurul de pământ a fost înregistrat la 19:54 (22:54 GMT), la 36 km vest de orașul Canela Baja, în regiunea Coquimbo (500 km nord de Santiago) și la o adâncime de 11 km, a anunțat Centrul seismologic național al Universității Chile.

Marina chiliană a lansat imediat un avertisment de tsunami pentru toate coastele acestei țări din America de Sud, transmite digi24.ro.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.