Dacă îţi place şi mănânci şorici trebuie să citeşti neapărat asta. S-ar putea să renunţi la el după ce vei vedea cât rău îţi face

Dacă îţi place şi mănânci şorici trebuie să citeşti neapărat asta. S-ar putea să renunţi la el după ce vei vedea cât rău îţi face

Se apropie Sarbatorile de Iarna, iar romanii se gandesc la masa imbelsugata de Craciun si de Anul Nou. Unul dintre preparatele ce urmeaza sa fie servite este soriciul, iar specialistii spun ca nu trebuie exagerat cu acest produs.
Ce spun nutritionistii despre consumul acestui aliment si cat de nociv poate sa fie pentru organism, scrie stirilekanald.ro.

„Este foarte caloric, are continut mare de grasimi si proteine, dar mai multe proteine de calitate inferioara, cum este colagenul. Este greu digerabil si nu e indicat in cantitati mari, mai ales de cei care sufera de afectiuni hepatice, biliare sau pancreatice”, a declarat doctorul Ionut Stefan.

El spune ca e bine sa renuntam la sorici si sa consumam mai mult muschi de porc pentru ca acesta contine o cantitate mare de proteine, vitamina B si mult fier. „Soriciul este la fel ca pielea de pui, piele pe care multi o arunca. Nu are valoarea nutritiva a carnii pentru ca e facut din tesut conjunctiv”, mai spuns si nutritionistul Corina Zugravu.

Medicii recomanda sa consumati sorici, dar in cantitati mici si sa il curatati extrem de bine de grasime.
Citeste mai mult pe romaniatv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.