Dacă nu ai un termometru, foloseşte degetul!

degetulMarea majoritate a iaurturilor din comerț nu sunt decât niște umbre ale iaurturilor de altădată, iar cele făcute din lapte praf  nici nu merită puse în cosul de cumpărături.

Dacă ai copii uită de ele și prepară-l singur acasă. Ai nevoie de doar două ingrediente pentru a obține un aliment gustos si sănătos.

-1 litru de lapte nepasteurizat – ideal ar fi să folosești lapte de ţară

-3 linguri de smântână sau iaurt – de preferat tot de ţară

Modul de preparare:

Se pune laptele la fiert, apoi se dă deoparte la răcit. Dacă ai un termometru de bucătărie, verifică dacă laptele a ajuns pe la 37° C. Dacă nu ai un termometru, foloseşte degetul, laptele trebuie să fie călduţ, să nu frigă, scrie aquiahora.ro.

Se adaugă smântâna sau iaurtul  și se amestecă cu un tel pentru omogenizare.

Se toarnă compoziţia, de preferat într-un vas de lut sau in borcan acoperit cu o pânză. Se tine, în jur de 6-8 ore, la temperatura camerei, pentru a se prinde.

Iarna este indicat să se așeze vasul pe calorifer, temperatura ideală pentru prindere fiind în jur de 40° C.

Poti consuma iaurtul cu fructe, seminţe sau în orice combinaţie îți place.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.