Dan Șova (PSD): Dacă Victor Ponta va ajunge președinte, premierul nu va fi de la PSD

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat (PSD), Dan Șova, a afirmat, miercuri, într-o conferință de presă, la Alba Iulia, că, în cazul în care Victor Ponta ajunge președintele României, premierul nu va fi de la PSD, fiind de preferat un tehnocrat, el menționând, totodată, că nu există un favorit pentru această funcție.

‘Nu există un favorit pentru funcția de prim-ministru, iar la nivelul coaliției de guvernare nu s-a discutat așa ceva. Eu am spus că noi suntem oameni politici profesioniști și facem lucrurile în ordine. Dacă premierul Ponta va deveni președintele României, și sper să devină președintele României, atunci vom vedea. Până în data de 22 decembrie, când va pleca domnul Băsescu, Victor Ponta rămâne premierul României, după aceea îl învestim în Parlament și dânsul va numi un premier care are susținerea majorității parlamentare’, a declarat Dan Șova.

Purtătorul de cuvânt al PSD a opinat că trebuie schimbată complet ‘paradigma’ și să nu mai fie posibilă ‘povestea președintelui care, la Cotroceni, numește ziua pe cine visează noaptea’.

‘Odată cu venirea lui Victor Ponta și cu aceste alegeri, trebuie să schimbăm complet paradigma. Deci, povestea președintelui care, la Cotroceni, numește ziua pe cine visează noaptea, nu mai este posibilă. Deci, noul președinte trebuie să numească un premier propus de majoritatea parlamentară. Nu putem merge în paradigma în care a mers Băsescu, care mai avea puțin și își numea șoferul premier’, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD.

Întrebat dacă ar putea fi și un premier din afara coaliției actuale, Dan Șova a menționat că reamintește ceea ce a spus Victor Ponta, respectiv că, dacă va ajunge președinte, ‘premierul nu va fi de la PSD’, lucru pe care îl susține și personal.

‘Trebuie să fie, dacă se poate, să avem un premier tehnocrat, un premier independent, care să strângă în jurul lui, în Guvern, oamenii politici. Este un lucru foarte bun’, a spus Șova.

El a subliniat că nu vrea să facă speculații nominale.

‘Vom vedea, după ce premierul Ponta va fi președinte, ce propunere va face majoritatea parlamentară. Repet, și premierul a spus treaba asta, este preferabil să fie cineva din afara PSD-ului. PSD, în ciuda faptului că are resurse umane să propună pentru fiecare minister câte cinci-șase oameni în mod egal pregătiți — ne mândrim cu acest lucru — cu toate acestea, ecuația politică te obligă să accepți faptul că este bine pe scena politică să existe colaborare între toate forțele politice’, a declarat Dan Șova.

El a întărit că ‘nu va fi un premier de la PSD’.

Întrebat de jurnaliști dacă acesta ar putea fi Călin Popescu Tăriceanu, purtătorul de cuvânt al PSD a menționat că nici nu s-a gândit la această variantă.

În ceea ce o privește pe Elena Udrea, Dan Șova a afirmat că aceasta nu are sprijin politic și nu vede cum ar putea fi propusă pentru o astfel de funcție.

‘Nu, Elena Udrea nu are sprijin politic. Elena Udrea nu și-a câștigat nici colegiul în alegeri, să fim serioși. Elena Udrea a intrat în Parlament de pe locul doi. Nu știu cum ai putea să o propui premier’, a spus social-democratul.

La remarca unui jurnalist că ‘nu o lasă altcineva’, Șova a afirmat că ‘aia e o relație care trebuie lămurită’. Întrebat despre ce relație vorbește, Șova a răspuns că ‘despre cea cu domnul Traian Băsescu’.

‘Cred că este o relație pe care toată lumea și-o dorește lămurită, mai ales de când a ieșit doamna Udrea și ne-a lăsat pe toți cu gura căscată, că ne-a zis că va fi Prima Doamnă. Eu nu am înțeles la ce s-a referit. Așa a declarat dânsa’, a conchis Dan Șova.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.