Daniel Decebal, consilier local, PMP Fărcaşa- Aşteptări mult mai mari din spre clasa politică; se produce un schimb de generaţii dar şi modul de a face politică

Daniel Decebal, consilier local, PMP- Aşteptări mult mai mari din spre clasa politică; se produce un schimb de generaţii dar şi modul de a face politică

„ Clasa politică e alta, iar campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi referendum a avut o evolutie foarte bună. A fost o campanie electorală fără incidente (…)Alegerile au fost bine percepute de oameni, şi chiar aş putea spune că aşteptate. Cred că, votanţii au fost alţii, decât cei de acum patru ani, Avem o clasă politică mult mai tânără, o clasă politică orientată spre alte aşteptări. Fireşte, unii au fost taxaţi, chiar pe anumite considerente. E clar că oameni au anumite aşteptări de la alţi oamnei, oameni care până acum n-au fost pe primele poziţii a listelor europarlamentare” a declarat Daniel Decebal.

Acesta consideră că reprezentanţii partidelor din arcul guvernamental au sfătuit insistent cetăţenii să nu voteze.

„Răspunsurile legate de referendum au fost percepute în mai multe sensuri, iar la nivel de comuna Fărcaşa, referndumul a fost votat într-un mare procent, iar de cealaltă parte ( PSD-ALDE) se poate spune că a fost un anumit boicot, pentru că liderii unor partide au fost cei care refuzat să voteze explicit pentru referendum. Ne-am dat seama de acest aspect pentru că am avut oameni în secţiile de votare, dar şi pe procentajul care a venit la vot după o anumită perioadă din zi, influenţaţi de o anumită categorie de politiceni locali. Politicieni care au refuzat la rândul lor să voteze pentru referndum” a punctat Daniel Decebal.

Consilielor local a PMP din comuna Fărcaşa este optimist şi crede că în politică se produce un schimb de ştafetă, iar tinerii au aşteptări ce nu mai pot fi percepute corect de veteranii politicii.

„Oamenii, acum au alte aşteptări de la clasa politică pentru că, generaţia tânără e una umblată, o generaţie care s-a mişcat prin Europa. E , totuşi o generaţie care a studiat. E posibil să fie nu doar generaţie care se limitează în a avea asfalt în faţa casei(…)În schimb, există multe lucruri la care actuala clasă politică nu se mai adresează! Sunt lucruri pe care generaţia tânără la aşteaptă, le doresc, aşteaptă o anumită abordare a lucrurilor pe care-i interesează, iar în acest punct, vechea clasă politică nu mai este suficient de pregătită să înţeleagă mesajul, deshisă pentru asemenea subiecte şi situaţii noi(…)Sigur, problemele unei generaţii de 20 de ani, azi, n-ar cum să fie percepută de un om de 70 de ani, cu tot respectul cuvenit. Sunt două lumi diferite ! Trebuie să fii actual, să înţelegi corect dorinţele şi aşteptările oamenilor tineri, trebuie să fii aproape de aceşti oameni! Generaţia tânără este cea care vine din urmă, şi nu trebuie să neglijăm acest fapt” a declarat Daniel Decebal.

El a menţionat că prezenţa masivă a cetăţenilor la europarlamentare şi referendum pregăteşte viitoarele alegeri locale din 2020, moment în care electoratul din comuna Fărcaşa are şansa provocării unei schimbări realiste.

„Viitoarele alegeri locale ( 2020 ) se regăsec în votul de la europarlamentare şi referendum ( 47%, prezenţa la vot în Fărcaşa) Asta însemană că oamenii din comună au fost interesaţi de ce se întâmplă şi au ieşit la vot. Am fost plăcut surpinşi de un procent bun, în comuna Fărcaşa, a Alianţei USR-Plus, pe care nimeni nu a înţele de unde vine, însă, era aici ! Cred că şi noi ( PMP) am fost percepuţi bine, datorită, iar ca şi procent exprimat în voturi ne-am clasat pe primul loc, în Fărcaşa. Votul acordat, înseamnă o mare responsabilitate, dar şi o mare încredere pe care oamenii ne-au dat-o! Votul a fost unul excepţional şi arată clar că se doreşte altceva şi sunt alte aşteptări” a opinat Daniel Decebal.

Președintele PMP Fărcașa , consilierul local Daniel Decebal: Lumea doreste o schimbare. Alegerile locale din 2020, cheia schimbarii !

Publicată de Jurnalmm Maramures pe Vineri, 14 iunie 2019

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.