Dascălul are menirea de a găsi calea eficientă in vederea promovării valorilor reale

olimpiada latina“Dascălul are menirea de a găsi  calea eficientă in vederea promovării valorilor reale”.

Limba latină are un statut aparte, copleșit de frumos, de responsabilități pentru tot ce    înseamnă știintă, artă, căutări în cele mai îndepărtate momente ale lumii străvechi.

A cunoaște această limbă este un gest de noblețe pentru fiecare tânăr care a ales sa studieze într-o cetate a cunoașterii. Dar fără ca cineva sa-i insufle dorința de a cerceta tainele acesteia, parcă, ar fi mai greu.

Există însă oameni dedicați școlii, meseriei și copiilor, făcuți parcă pentru sufletul lor, oameni care văd în fiecare elev dorința acestuia de a se perfecționa, de a învinge ignoranța unora, de a demonstra ca nimic nu este imposibil dacă muncești si ai voință.

Un astfel de OM este doamna NELA PALKO, profesor de Limba Latina, la Colegiul Național “Mihai Eminescu”, Baia Mare. Un dascăl de excepție, cu rezultate si copii de excepție.

diploma 1Dovada sunt rezultatele obținute de elevii dumneaei la OLIMPIADA DE LIMBA LATINA. La faza națională, Pitesti (6-8 aprilie 2014) eleva ALEXANDRA MOLDOVAN a obținut Premiul Special, cu un punctaj foarte bun.

Știm oare să apreciem strădania, dorința de a depași bariere, perseverența  unor tineri care trăiesc printre noi? Din păcate, ”cerneala” refuză să curgă pentru a evidenția asemenea exemple de copii speciali, cu potențial intelectual si dascăli competenți. Trebuie să căutăm în jurul nostru, să găsim subiecte care promovează adevăratul învătământ românesc. Le vom găsi cu siguranță, iar satisfacțiile vor fi pe masură.

Dorim dascalilor si premiantilor o vacanta de vis!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.