De ce cuptor aveti nevoie pentru a deschide o patiserie sau brutarie

Brutariile si patiseriile sunt locuri magnifice. Biscuiti, prajituri, placinte si produse de patiserie, paini de toate formele si dimensiunile, deserturi delicioase vor face cu siguranta ca papilele gustative sa danseze de incantare. Deschiderea propriei brutarii sau patiserii va ofera posibilitatea de a face oamenii fericiti vanzandu-le produsele pe care le adora.

Cand deschideti propria patiserie, trebuie sa decideti pe ce produse va veti concentra cel mai mult. Poate ca doriti sa deschideti o brutarie de paine artizanala de inalta calitate sau un magazin mai traditional care ofera prajituri personalizate si deserturi. Poate doriti sa va specializati in baghete, gogosi sau fursecuri. Oricare ar fi decizia, alegerea echipamentelor potrivite este esentiala pentru succesul noii dvs. afaceri. Iata cateva dintre cele mai importante tipuri de cuptoare profesionale de care aveti nevoie pentru a deschie o brutarie sau o patiserie:

Cuptoare de patiserie sunt probabil cea mai importanta investitie pe care o puteti face este cand vine vorba despre deschiderea unui astfel de business. Asta pentru ca toate eforturile si pregatirea pe care le implica produsele pe care le veti realiza vor culmina cu procesul de coacere. Un cuptor de panificatie de inalta calitate va va oferi consistenta si fiabilitate pentru anii urmatori. Alegerea cuptorului corespunzator nu depinde numai de tipul de produse pe care le faceti, ci si de volumul pe care doriti sa il produceti. Optiunile dvs. includ:

  • Cuptoare cu convectie

Probabil una dintre cele mai obisnuite si mai accesibile optiuni, cuptorul cu convectie foloseste ventilatoarele pentru circulatia aerului cald in tot spatiul de copt. Acest tip de cuptoare sunt potrivite pentru o gama larga de produse, inclusiv fursecuri, prajituri, placinte si multe altele. Cu toate ca cuptoarele cu convectie sunt disponibile intr-o serie de dimensiuni, acestea sunt mai potrivite pentru un volum de productie nu foarte ridicat.

  • Cuptoare cu rafturi rotative

Considerat de unii ca fiind fratele mai mare al cuptoarelor cu convectie, cuptorul cu rafturi rotative ofera un volum mai mare, permitand ca preparatele aflate pe unul sau doua rafturi sa fie coapte in acelasi timp. Pur si simplu incarcati tavile de copt pe rafturile cuptorului si impingeti rafturile in cuptor. Consistenta si uniformitatea in care se va coace preparatul se obtin pe masura ce raftul se roteste in camera de coacere. Cuptoarele care includ si sisteme cu aburi sunt bune nu doar pentru fursecuri, prajituri, placinte si produse de patiserie, dar si pentru paine, baghete si multe altele!

  • Cuptoare cu suprafata de gatit din piatra

Daca vreti sa faceti paine artizanala de inalta calitate, precum ciabatta, baghete, paine rustica si multe altele, atunci un cuptor cu suprafata de gatit din piatra este potrivit pentru dvs. Chiar daca arata ca un cuptor modern din inox, acesta functioneaza ca cele traditionale din caramida si de aceea preparatele se vor coace atat de bine (datorita capacitatii lor de a retine caldura). Painea si foietajele sunt coapte direct pe piatra, oferind un gust si o imagine inconfundabile, iar sistemele de abur va permit sa controlati cu exactitate cat de mult abur furnizati pe fiecare raft al cuptorului, permitandu-va sa obtineti crusta perfecta.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.