De ce e bine să mănânci ceapă înainte de culcare. Beneficiile neştiute ale consumului de ceapă

Deşi ne face să plângem atunci când o curățăm, ceapa – fie că este crudă, fiartă sau prăjită – aduce o savoare deosebită preparatelor culinare. Albă, galbenă sau roşie, ceapa are extrem de multe beneficii pentru organism.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Multe persoane evită să o consume înainte de culcare fie din cauza mirosului neplăcut, fie, în cazul celor cu un sistem digestiv mai sensibil, din pricina faptului că aceasta provoacă usturimi la stomac.

Ceapa este una dintre cele mai bogate legume în antioxidanți și în vitaminele A, C, E, B6, în acid folic, minerale (potasiu, fosfor, calciu, mangan, sodiu, sulf, dar și fier, mangan, zinc, cupru și seleniu), quercetină (se găseşte, în special, în ceapa galbenă și roșie), aminoacizi (acizi glutamici, arginină, lizină și glicină). De asemenea, conține fibre și alicină.

Săracă în sodiu, în calorii (conţine doar 30 de calorii per porție) și lipsită de grăsimi şi de colesterol, ceapa crudă este bogată în fibre alimentare, vitamina C, vitamina B6 și alți nutrienți importanți pentru organism.

Printre multiplele beneficii ale cepei se numără şi acela că asigură un somn liniştit. Aşa că, dacă ai probleme cu somnul, tot ceea ce trebuie să faci înainte de culcare este să consumi o ceapă. Evident, nu ca atare, ci consumată împreună cu alte alimente. Ideal, într-o salată.

Această legumă nu este bună doar pentru cei care au probleme cu somnul. Consumul ei aduce o serie de beneficii pentru întreg organismul. Astfel, ceapa favorizează întinerirea pielii, combate excesul de greutate, ajută în tratamentul dermatitei, sângerării gingiilor, stimulează creșterea părului, estompează petele de bătrâneţe și pistruii, previne chelia, previne dezvoltarea tumorilor canceroase și are un efect benefic asupra sistemului cardiovascular.

Conține cantități mari de alicină, un element cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidante, precum și pentru favorizarea circulației. De asemenea, este bogată în fibre și, astfel, favorizează tranzitul digestiv. În plus, conţine o cantitate mare de potasiu, mineral care previne şi combate crampele şi oboseala musculară.

Totodată, ceapa este diuretică. Astfel, ajută la combaterea retenției de apă, a pietrelor la rinichi și a simptomelor inflamatorii la persoanele cu artrită și gută.

De asemenea, ceapa tratează și formele ușoare ale varicelor, susține echilibrul hormonal, sistemul reproducător și previne dezvoltarea cancerului de sân.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.