De ce femeia trebuie să-şi acopere capul în biserică. Sigur nu ştiai asta

Deşi multe dintre femei au grijă să-şi acopere capul cu o eşarfă sau cu un batic în momentul în care intră într-o biserică, puţine ştiu de ce fac asta. În rândurile de mai jos vă spunem care este motivul pentru care este foarte important ca doamnele şi domnişoarele să facă asta.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Toate doamnele şi domnişoarele trebuie să-şi acopere capul cu un batic sau o eşarfă în momentul în care intră într-o biserică. Acest obicei s-a păstrat încă din cele mai vechi timpuri.

„Orice bărbat care se roagă sau prorocește, având capul acoperit, necinstește capul sau (pe Hristos). Orice femeie care se roagă sau prorocește, cu capul neacoperit, își necinstește capul.” – Sfântul Apostol Pavel.

De asemenea, femeile sunt încurajate să fie îmbrăcate decent şi să poarte un batic sau o eșarfă pe cap.

„Pentru a înțelege cum trebuie cuvintele Sfântului Apostol Pavel, trebuie să știm încă de la început că locul din biserică nu este identic cu orice loc public. Acesta este unul sfințit. Iar în acest loc cu totul special, ținuta exprimă în mod tainic modul de comuniune cu Dumnezeu. Dacă pentru antici, a vorbi cu capul descoperit era semn că vorbești fără a ascunde ceva, pentru creștini, descoperirea capului înseamnă deschiderea față de Dumnezeu sincer. Fără viclenie.

Sfântul Maxim Mărturisitorul spune ca descoperirea capului simbolizează mintea care, în vremea rugăciunii, trebuie să fie locuită de Logos, de Cuvântul lui Dumnezeu. Adică, nu trebuie să mai aibă în ea alte gânduri lumești. Nu în zadar se cere în „Imnul Heruvic” că toată grija cea lumească sa o lepădăm.

Biserica vesteste ca barbatul este cap femeii si ca “femeile trebuie sa se supuna barbatilor” (Efeseni 5, 22). Ce inseamna asta? Ca odata ce mintea (capul) a fost luminata de Logos, ea trebuie acoperita, adica nu trebuie sa mai punem in ea ceva mai presus de Cuvantul primit, caci altfel se intuneca. Iata motivul pentru care femeia trebuie sa-si acopere capul.

Asadar, faptul ca barbatii au capul descoperit, iar femeile il au acoperit, nu tine de traditia populara, ci de randuiala Bisericii, dupa cum se poate observa si din iconografie”, scrie în Calendarul Creștin Ortodox.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.