De ce nu ai voie sa pui azi mana pe cutit sau pe foarfeca!

Pe 17 martie, crestinii ortodocsi il pomenesc pe Sfantul Cuvios Alexie.

Sfantul Cuvios Alexie este cunoscut si ca Alexie cel Cald sau „Omul lui Dumnezeu”. Se stie ca ar fi trait prin secolul al cincilea. A dus o viata duhovniceasca exemplara. Şi-a capatat renume ca facator de minuni, dar este considerat si patron spiritual al vietuitoarelor care ierneaza sub pamant, in scorburi, ascunse. De aceea, data de 17 martie este cunoscuta in popor si drept Alexie Boji, Alexiile, Ziua pestelui, Retezatul stupilor sau Ziua sarpelui.

Pentru a avea parte de sanatate si pentru a ne fi bine in general, trebuie sa respectam cum se cuvine ziua Cuviosului Alexie. Asta inseamna ca femeile nu au voie sa munceasca si, in special, sa coasa, sa depene, sa foloseasca foarfece sau cutite. Pe la tara, de Alexii, se fac focuri mari, pentru ca fumul sa alunge relele, sa omoare daunatoarele si sa sperie serpii. Tinerii sar peste foc, ca sa fie feriti de boli. Cine face guturai in aceasta perioada va fi sanatos tot restul anului.

Tot in aceasta zi, sunt pomeniţi sfantul mucenic Pavel, care, pentru sfintele icoane, in foc s-a savarsit, preacuviosul Teostirict Marturisitorul, care in pace s-a savarsit, su sfantul mucenic Marin, care de sabie s-a savarsit.

Sursa: kfetele.ro

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.