De ce sa alegi medicina naturista in locul medicinei traditionale? Avantaje si dezavantaje            

Comparatia dintre medicina naturista si cea traditionala a stranit de-a lungul timpului numeroase dezbateri si controverse. Puntea de legatura dintre cele doua abordari este faptul ca ambele urmaresc acelasi obiectiv: o minte si un trup sanatos. In timp ce medicina traditionala are la baza stiinta medicala moderna, aparatura tehnologica, chirurgia si celelalte practici asociate, medicina naturista isi are radacinile in traditiile si obiceiurile stravechi de a trata diverse boli si afectiuni.

O alta diferentiere semnificativa se refera la faptul ca medicina conventionala se concentreaza pe a trata simptomatologia bolilor, spre deosebire de medicina naturista care isi propune sa creeze un echilibru perfect intre trup, minte si spirit, prevenind si ameliorand intr-o maniera integrativa, boala corpului fizic. 

Asadar, cand este medicina naturista mai avantajoasa decat cea traditionala? Pentru a raspunde la aceasta intrebare, sa vedem in continuare cateva dintre avantajele si dezavantajele celor doua practici:

#1. Medicina naturista

  •  Medicina naturista este un concept stravechi, practicat in toate    culturile lumii, avand la baza o viziune holistica, integrativa   asupra fiintei umane. Acesta se foloseste de diverse terapii si tehnici de purificare si vindecare a corpului mental, emotional si fizic, pentru a mentine starea de sanatate. Apeland doar la remedii naturale oferite de Mama Pamant, medicina naturista nu trateaza           doar simptomele patologice ale bolii, ci propune o stare de armonie si echilibru de lunga durata, cautand sursa problemei.
  • Medicina alternativa sporeste capacitatea proprie de vindecare a organismului, evitand medicamentatia chimica si interventiile invazive specifice medicinii conventionale. Un remediu din plante contine doze scazute de substante active care stimuleaza organismul sa functioneze optim. Fiind axata pe legatura puternica dintre gand, emotie si corp, medicina naturista pune accent pe autocunoastere, pe             introspectie si pe acea stare de multumire sufleteasca atat de importanta in mentinerea sanatatii.
  •  Diverse afectiuni precum dureri de spate, artrita, infectii si            dereglari hormonale sunt ameliorate cu succes apeland la remedii     Ritmul alert in care traim ne supune organismul la multa   presiune iar infectiile cu bacterii si fungi sunt tot mai des intalnite. Acorda-ti suficienta atentie si ia masuri inca de la primele simptome. Informeaza-te in legatura cu simptomatologia        diverselor afectiuni si afla ce este candidoza bucala , cuperoza, colicii intestinali si alte forme de infectii, pentru a le putea trata sau chiar preveni, in mod natural.

#2. Medicina traditionala

  •  Abordarea traditionala se concentreaza foarte mult pe simptomatologia resimitita doar la nivelul corpului fizic, tratand in mod tintit organul afectat. Medicatia alopata are in vedere tratarea afectiunii precum o entitate separata, creand de multe ori       dezechilibre la nivelul organismului ca intreg.
  •  In cazul anumitor boli grave, sau in cazul simptomelor foarte neplacute, este benefic un tratament mai concentrat, in doze crescute, pentru a restaura starea de sanatate. Daca starea pacientului este de asa natura incat necesita rezultate imediate, medicina traditionala este optiunea preferata.
  •  Medicina conventionala isi asuma, efectele colaterale si adverse             ale medicatiei prescrise, fiind focalizata strict pe a inlatura anomalia din organism, respectv a bolii. Aceasta nu tine cont de alte solutii alternative de a trata afectiunea, concentrandu-se pe tratarea exclusiva a organului afectat.

Ambele abordari au avantajele si dezavantajele lor specifice. Medicina naturista este de fapt un stil de viata, ce considera ca omul este in mod direct raspunzator pentru starea sa de sanatate. Afectiunea sau boala este privita precum o deviere de la functionarea optima a organismului ce isi are radacinile in factorii de mediu, sociali, emotionali. Pe de alta parte, medicina traditionala este de real ajutor in cazul accidentelor grave, in care o interventie chirurgicala poate fi singura alternativa de a salva viata pacientului.

Sursa imagine: https://www.shutterstock.com/download/confirm/551796604?size=medium_jpg

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.