De ce sa alegi o vacanta in Muntenegru

De vreme ce fiecare ţară a lumii dispune de propriile minunăţii geografice, Muntenegru este o naţiune care nu face abstracţie de la regulă, bogată în medii naturale fascinante, gata de a fi explorate. Situată în vecinătatea Albaniei, Bosniei, Croaţiei şi Serbiei, pe malul Mării Adriatice, Muntenegru este înţesată de o varietate de atracţii pe care ţări cu o suprafaţă mult mai mare nu o poate oferi.

Noul val de hoteluri moderne şi-a făcut apariţia acum ceva timp, camerele şi apartamentele din proprietăţile private sau vilele ce oferă cazare sunt deseori variante mai ieftine. O săptămână clasică de vacanţă în Muntenegru între lunile iulie şi august, pentru doi adulţi şi un doi copii, într-un apartament cu acces la piscina comună, situat la o distanţă de mers pe jos de coasta oraşului Kotor.

Capitala Podgorica, un oraş situat în interiorul ţării, fostul Titograd, se găseşte în singura regiune joasă disponibilă din partea de sud-est. A fost aproape distrusă în timpul celui de-al doilea război mondial şi este acum o colecţie de clădiri masive, înterpătrunse de câteva rămăşiţe arhitectonice otomane, precum turnul cu ceas. Principalul centru turistic rămâne însă oraşul litoral Budva.

În partea de nord a coastei muntenegrene, această întindere de apă cu o formă neobişnuită, este compusă dintr-un golf exterior, conectat cu cele două canale interioare de un canal îngust. Admiraţi-i frumuseţea de pe platforma de observare din vârful muntelui Lovćen.

Budva, cu statutul de cea mai dezvoltată staţiune de vacanţă, dispune de un număr mare de apartamente şi hoteluri de mari dimensiuni, adunate ca un buchet în jurul celor 17 plaje amenajate. Cele mai frumoase dintre cele sunt în afara oraşului, în apropiere de Przno şi plaja publică de lângă Sveti Stefan. Mai jos pe coastă, spre Albania, veţi găsi staţiunea turistică Petrovac. Şi mai la sud, în direcţia localităţii Bar, sunt câteva golfuleţe cu apă limpede şi plaje de pietriş – precum Maljevik – potrivite pentru snorkelling.

Cea mai lungă plajă de pe coasta răsăriteană a coastei Adriaticii este întinderea de 12 km de nisip fin de la Velika Plaža

Departe de principalele puncte de atracţie turistice, cu un euro vă puteţi cumpăra un ceai, o cafea sau o sticlă de bere locală Nikšić. Specialităţile culinare care merită încercate sunt şunca cu brânză, apreciate fiind cele venite din zona Njeguši. Între cele mai delicioase preparate din zona Balcanilor se numără „burek” şi cevapi (sau kebab).

Preturile pentru aceasta destinatie incep de la 199 euro/ persoana

(toate taxele incluse)

http://www.mara-tour.ro/detalii-oferta/m/3576/Transport-Muntenegru-din-Baia-Mare.mit

Pentru oferte personalizate va stam cu placere la dispozitie la sediul agentiei Mara International Tour : Bd Unirii nr 5, Baia Mare (vis a vis de magazinul Maramuresul) telefonic: 0262.221.038/ 0744.380.184, pe email: info@mara-tour.ro sau www.mara-tour.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.