De ce sfârșitul unei prietenii este mai dureros decât despărțirea de un iubit

Se spune că atunci când avem prieteni, funcționăm mai bine. Studiile arată că riscurile de boli cronice sunt mai mari atunci când avem probleme cu cea mai bună prietenă decât atunci când ne confruntăm cu o criză în relația de cuplu. Aceasta înseamnă că prieteniile joacă un rol foarte important în viața noastră. Din păcate, atunci când o prietenie nu mai funcționează, nu există un mod concret de a trece peste ea, așa cum se întâmplă în relațiile romantice.

Tindem să ne gândim la sfârșitul unei prietenii ca la o trădare. În această situație, este ușor să identificăm motivul pentru care prietenia s-a încheiat și să o comunicăm celeilalte persoane. Dar de cele mai multe ori, prieteniile se termină pentru că oamenii se distanțează treptat, ceea ce înseamnă că nu mai există niciun subiect de conversație standard între aceștia. Este posibil ca relația de prietenie să se încheie din cauza unor factori din afara prietenie, cum ar fi distanța, diferitele stilul de viață sau lipsa de apreciere din partea ambelor persoane dintr-o prietenie. Oricare ar fi motivul pentru dizolvarea unei prietenii, deseori nu știm dacă ar trebui să avem o conversație cu prietenul respectiv.

În relațiile romantice, există adesea o conversație care semnalizează despărțirea oficială. Deși este dureroasă, poate oferi un sentiment al încheierii unui capitol în viață. Dar nu avem acest tip de conversație și la sfârșitul prieteniilor, așa că poate fi mai dificil.

Oamenii simt că fac ceva greșit atunci când se termină o prietenie. Din cauza faptului că sfârșitul prieteniilor nu este discutat la fel de mult precum despărțirile, oamenii pot simți că sunt singuri în lupta aceasta de a face prieteniile să funcționeze. În loc să ceară sprijin și sfaturi de la alți prieteni, aceștia tind să țină problemele pentru sine. Însă practica aceasta îi poate face să se simtă și mai izolați.

După încheierea unei relații romantice, partenerii vorbesc despre parametrii despărțirii lor. De obicei, aceștia decid dacă vor rămâne prieteni, dacă vor tăia complet legăturile sau dacă vor vorbi atunci când se văd în situații sociale. Acest tip de conversație nu prea apare după sfârșitul prieteniilor.

În cazul unei despărțiri romantice, există întotdeauna cineva care să ne încurajeze și să ne spună că vom putea găsi pe cineva mai bun. Dar nu este același lucru pentru sfârșitul unei prietenii. Este nevoie de ani pentru a construi ceea ce am avut împreună și, ca adulți, ne îndoim că vom putea găsi o altă prietenie semnificativă.

SURSA

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.