„De opt luni aştept acest joc!”, a mărturisit Lois Abbingh la finalul meciului

Lois AbbinghSlovenii Tone Tiselj şi Grega Karpan au debutat cu victorie pe banca tehnică a HCM Baia Mare, după ce campioana României a învins în această seară SCM Craiova în prima etapă a returului cu scorul de 28-15 (10-7). A fost meciul oficial de debut pentru Lois Abbingh la HCM Baia Mare, precum şi partida în care Aneta Pîrvuţ a revenit la HCM, după împrumutul la SCM Craiova pe parcursul turului sezonului 2014-2015.

Primele 30 de minute ale partidei au fost echilibrate, la distanţa de maximum trei goluri reuşind să se distanţeze gazdele, prima dată în minutul 12, la scorul de 6-3, ultima oară în minutul 30, la 10-7 – scor la pauză. Craiovencele au savurat acasă la campioana României o singură situaţie de avantaj, în minutul 6, la scorul de 2-3. În repriza a doua, echilibrul se mai menţine până în minutul 39, când scorul este 14-11. Herrem, Do Nascimento de două ori şi Abbingh, însă, duc scorul la 18-11 pentru Baia Mare în minutul 43. Din acest moment, firul echipei oaspete se rupe, iar campioanele se distanţează până la maximum 13 goluri: 28-15, scor final.

Băimărenii au umplut polivalenta şi de această dată, dorind să fie alături de HCM încă de la prima confruntare a acestui an. Şi au avut ce vedea, dat fiind că echipa campioană a demonstrat în această seară că a dus dorul partidelor oficiale, calculându-şi nu numai paşii spre victorie, dar oferind celor prezenţi la meci şi o doză de spectacol.

„Adversarul meu, Aurelian Roşca, şi-a calculat toate mişcările excelent, dar valoarea individuală a jucătoarelor noastre a făcut diferenţa. Trebuie să spun că de mult timp nu am mai jucat într-o atmosferă atât de frumoasă. În ceea ce le priveşte pe jucătoare, sunt mulţumit de evoluţia lor: după o săptămână cu foarte multe antrenamente au jucat bine”, a menţionat la finalul partidei Tone Tiselj.

„La începutul meciului am avut mari emoţii. De opt luni aştept acest joc!”, a mărturisit Lois Abbingh.

HCM Baia Mare – SCM Craiova 28-15 (10-7)
Sala sporturilor „Lascăr Pană”;

Au arbitrat: Bogdan Stark (Bucureşti) şi Romeo Ştefan (Prahova);
Observator FRH: D. Dordea (Sibiu);

Aruncări de la 7m: 7-1 (transformate 6-0; au ratat Do Nascimento / Apipie);
Minute de eliminare: 4-4;

HCM Baia Mare: Ungureanu (6), Arenhart (9+1), Dumanska –  Do Nascimento 11 (6), Abbingh 6, Buceschi 4, Ardean Elisei 3, Herrem 3, Makeeva 1, Lobach, Pîrvuţ, Tătar, Gjeorgjievska, Davydenko, Tiron, Szucs; antrenori: Tone Tiselj – principal şi Grega Karpan – secund;

SCM Craiova: Paşca (16), Munteanu – Zamfirescu 4, Eidem 3, Apipie 3, Tănăsie 2, Tomescu 1, Cioaric 1, Ianaşi 1, Florea, A. Amariei, Şelaru, Georgescu, Lazarin, Florică; antrenori: Aurelian Roşca – principal şi Gheorghe Sbora – secund.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.