De ultimă oră! Despăgubiri pentru penele de curent sau întreruperile de furnizare a gazului care depăşesc patru ore. Vezi cu ce sume veţi fi despăgubiţi

De ultimă oră! Despăgubiri pentru penele de curent sau întreruperile de furnizare a gazului care depăşesc patru ore. Vezi cu ce sume veţi fi despăgubiţi

Dacă rămâneţi fără curent, veţi fi despăgubiţi. Din acest an, Enel, Electrica, E.On şi CEZ vor despăgubi automat clienţii cu 30 de lei, în cazul în care alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă mai mult de 4 ore.

Din acest an, Enel, Electrica, E.On şi CEZ vor despăgubi automat consumatorii casnici de energie electrică din zona lor de reţea dacă au loc pene de curent mai lungi.

Aceeaşi sumă va fi primită dacă, până la finalul anului 2020, au loc mai mult de 12 întreruperi neplanificate de lungă durată în mediul urban sau 24 în mediul rural.

În cazurile individuale, consumatorii îşi pot monta un aparat care trimite în timp real datele de la locul de consum şi semnalează distribuitorul când nu mai este alimentat.

6 ore – pentru mediu urban, în condiții normale de vreme (durată redusă de la 8 ore, până la sfârşitul anului trecut)
4 ore – pentru municipii reședință de județ, în condiții normale de vreme. Înainte de 1 ianuarie 2019, prevederea nu exista.
12 ore – mediu rural, în condiții normale de vreme (durată redusă de la 18 ore)
48 ore – în condiții meteorologice deosebite (interval identic cu cel de până acum)

Despăgubirea este de 30 de lei pentru fiecare consumator casnic care este nealimentat mai mult decât intervalele de mai sus, pentru fiecare caz de depăşire a timpului.

Mai multe detalii, pe economica.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.