De ultimă oră! HAOS Marea Britanie ar putea opri procesul privind Brexit în mod unilateral

De ultimă oră! HAOS Marea Britanie ar putea opri procesul privind Brexit în mod unilateral

Guvernul britanic poate pune capăt procesului privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană în mod unilateral, a declarat marți avocatul general de la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, relatează site-ul postului CNN și agenția Reuters.

Potrivit unui raport elaborat de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, avocatul general a declarat că Marea Britanie ar putea suspenda procesul de doi ani privind Brexit, demarat în urma declanșării articolului 50, scrie Mediafax.

„Avocatul general Campos Sanchez-Bordona a propus Curții de Justiție să permită, în ceea ce privește Articolul 50, revocarea în mod unilateral a notificării privind intenția de retragere din UE”, a informat Curtea de Justiție a UE.

Marea Britanie a argumentat că Articolul 50 poate fi oprit doar prin acordul celor 27 de țări care își vor păstra statutul de membre UE.

Acordul dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană pe tema Brexit va fi supus aprobării Parlamentului de la Londra pe 11 decembrie, a anunţat premierul Theresa May săptămâna trecută.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.