De ultimă oră! Vezi ce pagube materiale a generat explozia la blocul de locuințe din Baia Mare.foto

De ultimă oră! Vezi ce pagube materiale a generat explozia la blocul de locuințe din Baia Mare.foto

Prin sistemul național unic de apeluri de urgență 112, SNAU a fost anunțată producerea unei explozii la un bloc de locuințe, situat pe strada George Enescu din Baia Mare. Explozia nu a fost urmată de incendiu.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE ANTALYA 2020-PLECARE CU AVIONUL DIN BAIA MARE

Prefectul Nicolae-Silviu Ungur și primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș   s-au deplasat la fața locului împreună cu echipele de intervenție.

„În calitate de primar, dar și de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență, am fost împreună cu echipele de intervenție și alături de băimărenii care au suferit în urma unei explozii produse într-un apartament dintr-un bloc de pe strada George Enescu din Baia Mare. S-au înregistrat pagube materiale, însă, mulțumesc lui Dumnezeu, nu și-a pierdut nimeni viața și nu au fost nici persoane rănite. Doar proprietarul imobilului unde a avut loc explozia, fiind într-o situație complicată emoțional, dar și pentru a avea siguranța că nu există vreun risc asupra sănătății sale a acceptat propunerea mea de a fi investigat medical. Cauza exploziei se pare că fost montarea defectuoasă a unui aragaz. Am stat la dispoziția reprezentanților echipelor de intervenție și am încercat să ajut cum am putut. Am oferit cazare în regim hotelier unei persoane vârstnice și cu nevoi speciale, am asigurat o masă caldă și un loc de ședere pe perioada intervenției unui alt locatar, am dispus măsurile de curățenie necesare pentru ca perimetrul afectat să poată fi circulat cât mai repede și vom vedea zilele următoare, după ce avem toate datele oficiale, ce mai putem face la nivelul administrației locale. Structura de rezistență a blocului nu a suferit în urma acestui incident nefericit, oamenii au putut să revină în locuințe, rămâne de văzut cuantumul pagubelor, cine a montat greșit instalația și ce urmări vor fi, însă de acest aspect se ocupă organele competente. Am oferit cazare gratuită în regim hotelier tuturor celor care nu aveau posibilitatea încălzirii locuinței, rețeaua interioară de alimentare cu gaz metan prezentând deficiențe în funcționare în urma testelor făcute de specialiști, dar vor fi complet remediate în cursul zilei de mâine. Le mulțumesc din suflet tuturor celor care astăzi au intervenit la fața locului, a fost o adevărată desfășurare de forțe, s-a intervenit organizat și eficient, iar în final ne putem bucura cu toții că toată lumea a scăpat cu bine!„, a spus primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

S-a intervenit în sistem integrat pentru gestionarea situației de urgență generate de explozie. Nu s-au înregistrat victime sau persoane rănite. Explozia a produs pagube materiale. Echipele de intervenție au procedat la închiderea circulației rutiere, asigurarea perimetrului zonei afectate, sistarea alimentării cu gaz metan și energie electrică a imobilului. Inițial s-au autoevacuat 10 persoane, iar ulterior de către echipele de intervenție au fost evacuate 44 de persoane. Deflagrația s-a produs la etajul III al imobilului, datorită montării defectuoase a unui aragaz într-o locuință, conform verificărilor efectuate de specialiști”, a spus prefectul Nicolae-Silviu Ungur.

Explozia a afectat patru garsoniere. Evaluarea preliminară a relevat faptul că mai afectate sunt trei locuințe. De asemenea, au fost avariate două autoturisme. Suflul exploziei a dislocat geamuri din peretele exterior al imobilului. Angajații Inspectoratului Județean de Construcții Maramureș au procedat la verificarea structurii de rezistență a imobilului. Cetățeanul care locuia în garsoniera unde s-a produs explozia, a fost transportat pentru investigații medicale la UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare. Situația acestuia a fost discutată împreună cu primarul Cătălin Cherecheș și având în vedere faptul că, deocamdată nu poate locui în garsonieră, s-a luat decizia cazării în regim hotelier, fiind o persoană în vârstă și cu nevoi speciale. O altă persoană afectată de explozie a fost transportată la intervenția primarului Cătălin Cherecheș, pe perioada intervenției, la o creșă din apropiere, unde a servit masa caldă.

Structura de rezistență a blocului nu a fost afectată de explozie. După verificările efectuate de către specialiști, cetățenii au revenit în imobil. Angajații societății de salubrizare au procedat la curățarea zonei afectate de producerea exploziei, respectiv a străzii. S-a reluat circulația rutieră și pietonală în zonă. Comitetul Local pentru Situații de Urgență Baia Mare va proceda la evaluarea pagubelor și va stabili fondurile necesare pentru reparații. De asemenea, se va proceda la identificarea persoanei care a montat greșit aragazul. La intervenție pentru eliminarea efectelor negative au participat efective și mijloace tehnice de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” (două autoturisme de primă intervenție și comandă, echipaj de prim-ajutor, două autospeciale de stingere a incendiilor, autospecială pentru victime multiple, doi ofițeri și 10 subofițeri), de la Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș (patru echipaje și opt agenți de poliție), de la Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Pintea Viteazul” Maramureș (3 jandarmi în echipaj mixt cu poliția și 6 jandarmi în dispozitiv), de la Inspectoratul Județean în Construcții Maramureș, EON Gaz, CLSU Baia Mare.

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.