De ultimă oră! Vezi LISTA ţărilor care au impus restricţii pentru români din cauza COVID-19

De ultimă oră! Vezi LISTA ţărilor care au impus restricţii pentru români din cauza COVID-19

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

Începând cu data de 14 iulie, ora 06.00, toți cetățenii străini care intră în Grecia pe cale rutieră, prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, sunt obligați să prezinte un test molecular cu rezultat negativ privind infecția cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 de ore înainte, altfel nu le va fi permisă intrarea. De asemenea, Guvernul lituanian a hotărât ca, începând din data de 13 iulie 2020, să interzică accesul pe teritoriul Lituaniei pentru rezidenții din România.

GRECIA

Începând cu data de 14 iulie, ora 06.00, toți cetățenii străini care intră în Republica Elenă pe cale rutieră, prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, sunt obligați să prezinte un test molecular cu rezultat negativ privind infecția cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 de ore înainte, altfel nu le va fi permisă intrarea pe teritoriul Republicii Elene.

De asemenea, MAE subliniază că obligativitatea completării formularului de localizare a pasagerilor (PLF/Passenger Locator Form) rămâne în vigoare, iar acesta trebuie completat cu minimum 24 de ore înainte de sosirea în Republica Elenă.

AUSTRIA

Începând cu data de 9 iulie, accesul persoanelor provenind din România cu destinaţia Austria este posibil numai dacă acestea deţin un test biologic molecular SARS-COV-2 (PCR, RT), nu mai vechi de 4 zile de la data emiterii, tradus în limba germană sau engleză.

Pentru persoanele care nu deţin un astfel de test se aplică măsura autoizolării pentru o perioadă de 14 zile la domiciliu sau într-o unitate de cazare, pentru care trebuie prezentată dovada rezervării. În situaţia în care persoanele călătorind din Romania nu pot prezenta la intrarea în Austria un test Covid-19 şi dovada cazării, le va fi interzisă intrarea pe teritoriul austriac. În cazul în care nu este respectată măsura autoizolării, amenda poate ajunge până la 1.450 de euro. Cetăţenii români pot tranzita Austria fără să aibă nevoie de certificat.

LITUANIA

Guvernul lituanian a hotărât ca, începând din data de 13 iulie 2020, să interzică accesul pe teritoriul Lituaniei pentru rezidenţii din România. „Aceste măsuri fac obiectul unei reevaluări săptămânale bazate pe evoluţia situaţiei epidemiologice din România”, a transmis, vineri seară, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti. Potrivit sursei citate, sunt exceptate de la această măsură persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Lituania pentru întoarcerea în ţara de reşedinţă, precum şi alte categorii specifice de persoane.

LETONIA

Cetăţenii care intră pe teritoriul Letoniei din Suedia, Portugalia, Marea Britanie, România, Bulgaria, Cehia, Monaco şi Luxemburg sunt obligaţi să rămână 14 zile în autoizolare

IRLANDA

Toţi pasagerii care sosesc în Irlanda (la toate aeroporturile şi porturile) trebuie să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile. Pasagerii sunt rugaţi să completeze un formular de localizare, care le va fi distribuit de către compania aeriană sau compania de feribot cu care călătoresc. Excepţie de la aceste prevederi fac cetăţenii din Irlanda de Nord care intră în Irlanda folosind graniţa terestră, precum şi furnizorii de servicii esenţiale ale lanţului de aprovizionare.

FINLANDA

Cetăţenii români care intră pe teritoriul Finalandei vor intra obligatoriu în carantină timp de 14 zile. Este permisă intrarea tuturor persoanelor care au permis de rezidenţă în Finlanda, precum şi a rezidenţilor într-un alt stat UE şi a persoanelor care se deplasează pentru activităţi lucrative absolut necesare.

MAREA BRITANIE

Românii care intră pe teritoriul Marii Britanii începând cu 10 iulie sunt obligaţi să se auto-izoleze timp de 14 zile, încălcarea dispoziţiei fiind sancţionată cu amendă de până la 1.000 de lire sterline. Înainte de a călători, românii au obligaţia de a completa un formular online în care se solicită indicarea adresei la care se vor autoizola, traseul de la frontieră până la adresa respectivă. Românii trebuie, de asemenea, să-şi descarce aplicaţia NHS de urmărire a contactelor.

SLOVACIA

Românii care intră pe teritoriul Slovaciei sunt obligaţi să prezinte la graniţă un test negativ la coronavirus, care să nu fie mai vechi de 14 zile. După intrarea în ţară, deşi au test negativ, românii vor trebui să stea în izolare vreme de 5 zile, apoi vor face un nou test. Dacă acest test iese pozitiv, vor sta în izolare încă 14 zile. Dacă iese negativ, sunt liberi să iasă din izolare.

MALTA

Interdicţie totală pentru cetăţenii români de a intra pe teritoriul Maltei. Măsura este valabilă până pe 15 iulie. Sursa: romaniatv.net

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.