DECEMBRIE ÎN MARAMUREȘ:Expoziție de Pictură a Centrului Cultural Sighetu Marmației

2La Sala de expoziții de la Palatul Cultural, str. Iuliu Maniu, nr. 31, etaj I, a avut loc vernisajul primei expoziții a Cenaclului de Pictură a Centrului Cultural Sighetu Marmației. Acțiunea se înscrie în programul manifestărilor DECEMBRIE ÎN MARAMUREȘ – 2014, și reprezintă o nouă formă de organizare a activității pictorilor profesioniști din zona municipiului Sighetu Marmației.
Aproape o sută cincizeci de sigheteni au ținut să fie prezenți la cea mai importantă expoziție de pictură din acest an din Sighetu Marmației. Evenimentul a fost deschis de Spiridon Pralea, managerul centrului, după care Dorel Todea a prezentat grupul de pictori, iar Aurel Dan,(președintele de onoare al cenaclului) a vorbit despre pictură în general și despre tematica pe care o abordează în lucrările sale, Ileana Pipaș, președintele cenaclului, a subliniat că artiștii sigheteni vor fi din ce în ce mai prezenți în viața artistică a orașului. Un grup folcloric, condus de cunoscuta interpretă a cântecului popular, Ileana Matus, i-a colindat pe cei prezenți.1
Pe simezele expoziției expun : Aurel Dan, Valentin Rozsnyai, Silvia Boar, Edgar Bologh, Gabriel Cociuba, Adriana Gava, Caius Lugojan, Ioan Muntean, Ileana Pipaș, Cristina Şolea, Gabriel Prundeanu și Robert Zolopcsuk.
Expoziția va fi deschisă în perioada 11.12.2014 – 31. 01. 2015, și poate fi vizitată de luni până vineri între orele 9,00 și 16,00.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.