Declaratie pe proprie raspundere 1 iulie: cum arata formularele obligatorii

Declaratie Grecia si Bulgaria: incepand cu 1 iulie, toti romanii care vor calatori in Grecia trebuie sa completeze un formular cu cel putin 48 de ore inainte de a intra in aceasta tara. Masura a fost impusa pentru a ajuta autoritatile elene in luarea unei decizii mai rapide referitoare la nevoia de a testa sau nu un turist in momentul in care acesta intra in tara.

Reamintim si ca, pentru a traversa teritoriul Bulgariei, este necesara completarea unei declaratii pe proprie raspundere referitoare la scopul si durata deplasarii.

Declaratie Grecia si Bulgaria: unde gasim formularul pentru Grecia

Formularul pentru intrarea in Grecia se gaseste la adresa https://travel.gov.gr. Fiecare turist care intentioneaza sa intre in aceasta tara trebuie sa il completeze si sa raspunda la urmatoarele intrebari: furnizare de date personale, tara de origine, modalitatea de transport, durata sejurului, locatia cazarii, tarile vizitate in ultimele 15 zile.

Dupa completarea formularului online fiecare turist va primi un cod de bare pe care trebuie sa il prezinte la punctele vamale. Ofiterii vamali vor scana acest cod si vor sti astfel daca persoana respectiva trebuie testata sau nu, in functie de informatiile furnizate.

In cazul in care calatoria in Grecia se va face cu masina, tranzitarea Bulgariei este inevitabila. Trebuie stiut faptul ca si pentru traversarea acestei tari este necesara completarea unei declaratii pe proprie raspundere.

Declaratie Bulgaria: descarca aici formularul pentru Bulgaria. Declaratia contine 8 puncte, iar printre intrebarile la care turistii trebuie sa raspunda se numara scopul calatoriei, datele de contact sau prezenta simptomelor specifice imbolnavirii cu COVID 19.

Guvernul grec a decis deschiderea totala a turismului spre insule si reluarea zborurilor spre locatii precum Creta, Rhodos, Corfu sau Santorini. In total, incepand cu data de 1 iulie se vor deschide 27 de aeroporturi, 7 porturi si 7 puncte rutiere.

Au voie sa intre pe teritoriul Greciei turisti din 29 de tari, iar pentru alte 5 tari testele vor fi obligatorii la intrarea in tara. Aflati mai multe informatii aici.

Sursa: kanald.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.